Parimad pannid turul: malmist, terasest või roostevabast terasest?

Kodu: Köögis ei saa ilma hea praepannita hakkama

Hea pann on oluline tööriist igas hästi varustatud köögis. See on mitmekülgne abimees, millega saab praadida mahlast praadi, keeta maitsvat kastet või isegi küpsetada krõbedat leiba. Olenemata sellest, kas olete kogenud kokk või alles alustate, õige pann võib teie kulinaarset loomingut esile tõsta ja teie aega köögis meeldivamaks muuta.

Aga nii palju võimalusi, alates klassikaline malm by elegantne roostevaba teras, võib õige panni valimine olla keeruline. Sellepärast oleme siin, et juhatada teid läbi pannide maailma ja võrrelda kolme populaarset materjali: malm, süsinikterasest ja roostevaba teras. Kõigil neil materjalidel on eelised ja puudused, mis muudavad need sobivaks erinevate toiduvalmistamisviiside ja teie eelistuste jaoks.

Selles juhendis saate teada:

  • millise toiduvalmistamise stiili jaoks on need pannid kõige paremad
  • hooldusnõuanded, et teie pann kestaks võimalikult kaua

Meile on selge, et te juba teate, et parimad pannid on valmistatud terasest, malmist või roostevabast terasest.. Seepärast oleme neid kolme materjali selgelt võrrelnud, et te saaksite valida oma köögi ja toiduvalmistamisstiili jaoks sobiva panni.

Põhiline võrdlus - kiire ülevaade
Nazev
Nazev
Nazev
Soojuse säilitamine
Suurepärane
Hea
Keskmine
Mittekleepuv (pärast regulaarset põletamist)
Hea
Suurepärane
Madal - ei põle
Kaal
Raske
Keskmine
Kergekaaluline
Vastupidavus
Suurepärane
Suurepärane
Hea
Reaktiivsus happeliste toiduainetega (ilma pinnatöötluseta)
Kõrge
Kõrge
Puudub
Puhastamise lihtsus
Keskmine
Keskmine
Suurepärane
Hind
Madal
Keskmine
Kõrge
Image
I. Malmist pannid: mitmekülgsed ja vastupidavad

Valurauapannid on kulinaariamaailma tõestatud meistrid, keda hinnatakse nende mitmekülgsuse, suurepärase kuumapidavuse ja ületamatu vastupidavuse poolest. Neid vastupidavaid pannid on köögis kasutatud sajandeid ja seda põhjusega.

Sulamist pannid


Malmist pannide eelised ja puudused

Eelised

  • Mitmekülgsus: Valuvorm saab hakkama kõigega alates mahlase praadimisest kuni magustoitude või küpsetiste küpsetamiseni. Selle võime liikuda vabalt pliidilt ahju (sobiva käepidemega) muudab selle asendamatuks tööriistaks paljude erinevate roogade valmistamisel.
  • Soojapidavus: Vähesed materjalid suudavad võrrelda malmi võimet soojust absorbeerida ja, mis veelgi tähtsam, säilitada soojust. See tähendab ühtlast kuumutamist, mis on ideaalne näiteks liha praadimiseks või krõbeda kooriku saavutamiseks kodusele leivale.
  • Taskukohasus: Alumiiniumist pannid on üllatavalt taskukohased, eriti kui arvestada nende pikaealisust. Need on suurepärane investeering isegi väikese eelarvega kodukokkadele.
  • Vastupidavus: Kohase hoolduse korral kestab malmist praepann põlvkondi. See on praktiliselt hävimatu, vastupidav väändumisele ja kriimustustele ning peab vastu juhuslikule kukkumisele.

Puudused

  • Res: Sulam on vastuvõtlik roostetamisele, kui seda ei ole algul korralikult töödeldud ja regulaarselt "tulistatud". See nõuab veidi rohkem hooldust kui teised materjalid.
  • Kaal: Liitium on vaieldamatult raske. See võib olla puuduseks, eriti suuremate pannide käsitsemisel.
  • Reaktsioonid happeliste toiduainetega: Happelised koostisosad, näiteks tomatid või äädikas, võivad reageerida malmiga ja põhjustada toidus metalset järelmaitset. Seda ei juhtu aga juhul, kui malmpannil on reaktsiooni vältimiseks sisemine emailikiht.
Image
Valuraua on teie jaoks ideaalne, kui:
  • Te olete algajad: Valmisraud on oma taskukohasuse ja mitmekülgsuse tõttu suurepärane lähtepunkt uutele kokkadele.
  • Armastan praedepihve: Valuraua suurepärane soojapidavus muudab selle ideaalseks valikuks liha täiuslikuks praadimiseks ja steikide jaoks vajaliku kooriku loomiseks.
  • Teile meeldib ka aeglane toiduvalmistamine: Liit on suurepärane valik aeglaselt keedetud roogade, näiteks hautiste või pajaroogade jaoks.
  • Otsin küpsetusabilist: Kui maisileibadest küpsetisteni, paistab malm tänu oma omadustele suurepäraselt ka küpsetamisel.
Image
Valurauapannide hooldamine:
  • Põletamine (maitsestamine): Enne uue malmpannu kasutamist tuleb see kindlasti tuld anda. See tähendab, et pann tuleb katta õhukese õlikihiga ja kuumutada seda, kuni õli suitsetab. See protsess loob loomuliku mittekleepuva pinna ja kaitseb panni rooste eest. Soovitame ka regulaarset "hooldus" põletamist, et pannil säiliksid selle suurepärased omadused, mis iga kasutuskorraga ka paranevad.
  • Puhastamine: Vältige agressiivsete seebide või karmide käsnade kasutamist, mis võivad kahjustada kaitsvat õlikihti. Selle asemel puhastage malmpanni ainult kuuma vee ja pehme harja või käsnaga. Vajaduse korral kasutage väikest kogust mahedat nõudepesuvahendit, kuid loputage ja kuivatage pann alati põhjalikult. Pärast pesemist hõõruge vajaduse korral õliga. Ärge kunagi peske malmist panni nõudepesumasinas!
Meie nõuanne
Loe ka
->
Image
Unustage trendid, malm on igavene: juhend malmist pannide kohta
Kuidas orienteeruda malmpannide laias valikus ja valida õige?


Parimad malmist pannid meie klientide hinnangute järgi


Malmist pannid on ajatu köögiriist, mida saab sõna otseses mõttes põlvest põlve edasi anda. on ajatu köögiriist, mida saab sõna otseses mõttes põlvest põlve edasi anda.Nõuetekohase hoolduse ja aeg-ajalt põletamise korral valurauapannust võib saada teie kõige usaldusväärsem ja mitmekülgsem köögitööriist.

Image
II. Teraspann: köögi kõige mitmekülgsem pann

Süsinikteras pakub atraktiivset kompromissi malmi tugevuse ja roostevaba terase moodsa välimuse vahel. Kombineerides mõlema materjali parimaid omadusi, saate teraspannid koguvad üha suuremat populaarsust nii kodukokkade kui ka professionaalide seas.

Teraspannid

Teraspannide eelised ja puudused

Eelised

  • Sileda mittekleepuva pinnaga: Süsinikterasest kujuneb aja jooksul loomulikult sile, mittekleepuv pind, mis on isegi siledam kui malmist. See võimaldab saavutada tõeliselt mittekleepuvat toiduvalmistamist vähemate õlidega.
  • Väiksem kaal: Võrreldes malmist pannid on süsinikterasest pannid oluliselt kergemad, mistõttu neid on lihtsam käsitseda, eriti suuremate suuruste puhul. Seda hindavad eriti kõrgelt need, kellel on piiratud kätejõud või kes eelistavad kergemaid toidunõud.
  • Kiire reageerimine temperatuurimuutustele: Süsinikteras kuumeneb ja jahtub kiiresti, mis võimaldab teil toiduvalmistamisel paremini kontrollida temperatuuri ja vältida tahtmatut kõrvetamist. See vastus sobib ideaalselt roogade valmistamiseks, mis nõuavad täpset temperatuuri reguleerimist.
  • Kasutamisega paranevad omadused: Nagu malm, omandab ka süsinikteras põletamisel loomuliku patina. See patina mitte ainult ei paranda pidevalt panni looduslikke mittekleepuvaid omadusi, vaid annab sellele ka ainulaadse iseloomu, mis jutustab teie kulinaarsest kogemusest.

Puudused

  • Nõuab põletamist: Nagu malm, vajab ka süsinikteras esialgset põletamist, mida tuleb aeg-ajalt korrata, et säilitada selle omadused ja kaitsta seda rooste eest. See võib tähendada rohkem hooldust kui mõned eelistavad.
  • Reaktiivsus happeliste toiduainetega: Kui malm, võib ka süsinikteras reageerida happeliste koostisosadega, mis võib mõjutada toidu maitset. Seda tasub meeles pidada, kui te valmistate sageli toiduvalmistamisi happeliste koostisosadega, näiteks tomatite või äädikaga.
  • Vähem taskukohane ja kõrgema hinnaga: Ehkki süsinikteras kogub üha enam populaarsust, ei pruugi see olla nii laialdaselt kättesaadav kui malm või roostevaba teras ning selle eest võib maksta veidi rohkem kui malmi eest.
Image
Teile meeldib teraspann, kui:
  • Te otsite midagi vahepealset: Süsinikteras on hea alternatiiv malmi võime vahel hoida hästi soojust ja roostevaba terase kiire soojusreaktsioon. See on mitmekülgne valik, mis saab hakkama paljude kulinaarsete ülesannetega.
  • Otsin abilist praadimiseks ja praadimiseks: Süsinikterase looduslikult mittekleepuv pind, veidi kergem kaal ja kiire kuumenemine teevad sellest ideaalse partneri seguröögi ja muude kõrgeid temperatuure ja kiiret viskamist nõudvate roogade valmistamiseks.
  • Te valmistate toitu, mis põleb kergesti: Kui otsite pann, mis ei viska teid munade või kala küpsetamisel põõsa alla, võib hästi põletatud süsinikterasest pann olla hea valik. Selle looduslikult mittekleepuvad omadused on ideaalsed õrnade toitude jaoks.
Image
Kuidas hoolitseda teraspanni eest?
  • Põletamine: Süsinikterase puhul on esialgne maitsestamine sarnane nagu malmi puhul. Katke pannile õli ja kuumutage kuni suitsu tekkimiseni, et moodustada kaitsekiht. Korrake põletamist vastavalt vajadusele, et säilitada mittekleepuvad omadused ja vältida roostetamist.
  • Puhastamine: Vältige agressiivseid puhastusvahendeid ja karedaid käsnaid. Tavaliselt piisab õrnast pesemisest kuuma vee ja pehme harja või käsnaga. Pärast pesemist kuivatage panni põhjalikult, et vältida roostetamist. Ärge peske süsinikterast ka nõudepesumasinas.

Parimad teraspannid meie klientide hinnangute järgi

Süsinikterasest pannid Ne pakuvad ainulaadset eeliste kombinatsiooni, mis teeb neist väärtusliku vara iga köögi jaoks. Kui otsite kergemat alternatiivi malmile, võib süsinikteras olla õige valik.

Meie nõuanne
Loe ka
->
Image
Teraspannid - täielik valiku juhend
Näpunäiteid, kuidas teha õige valik teraspannide laiast valikust vastavalt oma toiduvalmistamisvajadustele
Image
III. Roostevabast terasest pannid: lihtne hooldus, elegantsus ja mitmekülgsus

Roostevabast terasest pannid on moodsate köögitarvete kehastus, mida hinnatakse nende elegantse välimuse, kerge hooldatavuse ja mitmekülgsuse poolest. Erinevalt malmist ja süsinikterasest ei reageeri, seega on see õige valik neile, kes valmistavad sageli happeliste koostisosadega.

Vaagnast terasest pannid

Roostevabast terasest pannide eelised ja puudused:

Eelised

  • Mitte-reaktiivne: Roostevaba teras ei reageeri happeliste toiduainetega, nagu tomatid või äädikas, tagades, et teie toit säilitab puhta maitse ilma metalse järelmaitseta.
  • Lihtne puhastamine: Seostevabast terasest pannid on tavaliselt nõudepesumasinas pestavad, mis teeb puhastamise kahtlemata lihtsamaks. Samuti on nad vähem altid värvimuutustele, seega säilitavad nad oma läike ka pärast korduvat kasutamist.
  • Kiire soojendus ja jahutus: Roostevaba teras kuumeneb ja jahtub kiiresti, andes teile täpse kontrolli toiduvalmistamise temperatuuri üle ja vältides üleküpsetamist või kõrvetamist.
  • Mitmekülgsus: Koostevabast terasest pannid saavad hakkama paljude toiduvalmistamisülesannetega, alates liha praadimisest kuni köögiviljade praadimise ja kastmete keetmiseni.

Puudused

  • Pinnalähedane haardumine: Erinevalt hästi küpsetatud malmist või süsinikterasest ei ole roostevaba teras looduslikult mittekleepuv pind. See tähendab, et toit võib pannile kõrbeda, kui pann ei ole korralikult eelsoojendatud või kui kasutatakse liiga vähe rasva.
  • Nõuab tähelepanu toiduvalmistamisel: Roostevaba teras nõuab oma kiire kuumutamise ja jahutamise tõttu toiduvalmistamisel rohkem tähelepanu, et vältida toidu kõrvetamist või kleepumist. See võib olla puuduseks neile, kes eelistavad vähem nõudlikku toiduvalmistamist.
  • Hind: Roostevabast terasest pannid kipuvad olema kallimad kui malmist või süsinikterasest pannid, eriti need, mis on valmistatud kvaliteetsematest materjalidest ja parema töötlusega. Kuid neile, kes hindavad nende vastupidavust, head välimust ja vähese hoolduse vajadust, võivad need olla väärt investeering.
Image
Roostevabast terasest pann sobib ideaalselt:
  • Keetmine happeliste toiduainetega: Kui valmistate sageli happeliste koostisosadega, on roostevaba teras parim valik, et vältida kahjulikke reaktsioone. See hõlmab toite, milles kasutatakse tomateid, tsitrusvilju või äädikat.
  • Kastme valmistamine: Roostevaba teras sobib ideaalselt õrnade kastmete keetmiseks, kartmata, et see mõjutab nende maitset.
  • Peened valgud: Sobiva tehnika korral võib roostevaba teras olla suurepärane pind õrnade valkude, näiteks kala või munade valmistamiseks. Panni eelsoojendamine ja vähese õli või või kasutamine aitab vältida kleepumist.
  • Kogenud kokad: Roostevabast terasest toiduvalmistamine nõuab rohkem tähelepanu. See on suurepärane valik kogenud kokkadele, kes suudavad hästi kontrollida temperatuuri ja vältida kleepumist.
Image
Roostevabast terasest pannide hooldus ja kasutamine
  • Puhastamine: Roostevabast terasest on lihtne puhastada. Enamik pannidest on nõudepesumasinas pestavad, kuid ka käsitsi pesemine kuuma vee ja nõudepesuvahendiga on tõhus. Vältige karmide käsnade kasutamist, mis võivad pinda kriimustada.
  • Takistuste ennetamine: Toitude kleepumise vältimiseks kuumutage pann enne õli või või lisamist piisavalt ette. Kasutage enamiku toiduvalmistamisülesannete puhul keskmist kuumust ja vältige panni ülekoormamist. Kui toit kleepub, piserdage selle lahtistamiseks veidi vedelikku.

Parimad roostevabast terasest pannid meie klientide hinnangul

Roostevabast terasest pannid on mitmekülgne ja tagasihoidlik valik igasse kööki. Nende lihtne hooldus ja võime kiiresti kuumeneda teevad neist paljude kokkade lemmiktööriistad. Kuigi need võivad toiduvalmistamisel nõuda rohkem tähelepanu, on tulemused seda tavaliselt väärt.

Meie nõuanne
Loe ka
->
Image
Kõik, mida te tahtsite teada roostevabast terasest pannide kohta
Tutvuge meie ekspertide juhendi abil roostevabast terasest pannide särava maailmaga.

IV. Kuidas valida oma vajadustele sobiv pann

Mõistes paremini malmist, terasest ja roostevabast terasest pannid, võtame kokku nende eelised ja puudused ning kaalume, kuidas valida teile sobiv pann.

Image
3 küsimust, mille üle järele mõelda:
  1. Kuidas ja mida te kõige sagedamini valmistate?
    Kui sa tihti liha praadid või armastad aeglaselt küpsetatud toite, on malm on sinu parim sõber. Praadimiseks ja praadimiseks võib süsinikteras olla hea valik. Ja kui tomati- või muidu hapukad kastmed on teie eriala, siis haarake roostevabast terasest pann.
  2. Milline on teie eelarve?
    Alumiiniumist pannid on üldiselt kõige taskukohasemad, seejärel süsinikterasest ja seejärel roostevabast terasest. Mõelge, kui palju olete valmis oma köögitarvikutesse investeerima.
  3. Millise hooldustasemega olete valmis pannile kaasa aitama?
    Valuraua ja süsinikteras vajavad regulaarset põletamist, et säilitada nende mittekleepuvad omadused ja vältida roostetamist. Kui eelistate vähem nõudlikku valikut, on eelistatud roostevaba teras.
Image
Kohandatud soovitused:
  • Algajatele: Alusta mitmekülgse ja taskukohase malmpanniga. See on suurepärane võimalus õppida toidunõude põletamise ja hooldamise põhitõdesid, nautides samal ajal selle mitmeid eeliseid.
  • Krõbeda kooriku austajatele: Kui sa armastad täiuslikult praetud praetud praadi või krõbedat nahka kana peal, on malmist pannkook sinu parim tööriist.
  • Segu- ja praadimisentusiastidele: Kerge süsinikteras teeb koostisosade viskamise ja pööramise lihtsaks.
    Kastme meistrite jaoks: Roostevaba teras sobib ideaalselt maitsvate kastmete valmistamiseks, kartmata kahjulikke reaktsioone.
  • Neile, kes eelistavad madalat hooldust: Kui te eelistate lihtsat puhastamist ja nõudepesu käsitsi on teie jaoks õudusunenägu, siis roostevaba teraspann teeb teile head tööd.


Pidage meeles, et õige panni valimisel ei ole olemas ühest vastust, mis sobiks kõigile. Kõik sõltub teie individuaalsetest vajadustest ja eelistustest. Võtke arvesse kõiki artiklis mainitud tegureid ja ärge kartke katsetada erinevate materjalidega.et leida sobiv pann teie unikaalse toiduvalmistamisstiili jaoks.
Täielik pannide valik

Praktilised tarvikud pannidele

V. Kokkuvõte.

Pannide maailm on sama mitmekesine kui toidud, mida neis valmistate. Olenemata sellest, kas valite aegumatu malmist traditsioon, kergem süsinikteras, või roostevabast terasest kaasaegne mugavus, sõltub teie valik lõppkokkuvõttes teie isiklikust toiduvalmistamisstiilist, eelistustest ja eelarvest.

Image

Igal materjalil on omad eelised ja puudused. Valuraua on suurepärase soojapidavuse ja taskukohasusega, kuid nõuab põletamist ja hooldust, et vältida roostetamist. Süsinikteras on kergem ja sileda pinnaga alternatiiv, kuid vajab samuti põletamist ja reageerib happeliste toiduainetega. Roostevabast terasest on lihtne hooldada ja selle pind ei reageeri, kuid see ei pruugi olla nii looduslikult mittekleepuv ja kipub olema kallim.

Kaaluge oma individuaalseid vajadusi, katsetage erinevate materjalidega ja investeerige kvaliteetsesse panni, millest saab teie usaldusväärne kaaslane köögis aastateks. Ükskõik, kas praadite mahlast praadi, valmistate maitsvat praadimist või keedate aeglaselt õrna kastet, õige pann tõstab teie toiduvalmistamise kogemust ja toob rõõmu igasse söögikorda.