Traditsioonilised materjalid nagu terasest või malmist suur soojusjaotus ja sobib toiduvalmistamiseks väga kõrgetel temperatuuridel. Siiski ei ole need ideaalsed kastmete valmistamiseks, sest happelised koostisosad, nagu tomatid, vein või sidrunimahl, mida neile sageli lisatakse, võivad moonutada pinda ja anda toidule soovimatu metallilise maitse.
Roostevabast terasest sügavad pannid ne on palju vastupidavamad ja happelisandid ei mõjuta nende pinda. Küll aga hajutavad nad veidi aeglasemalt soojust. Seetõttu sobivad need ideaalselt roogade jaoks, mis nõuavad järkjärgulist kuumutamist ja pikemat keetmisaega, näiteks paksud supid, porrud või bolognese-kaste.
Vastupidava pinnaga süvapannid seda on vastupidav happeliste lisandite suhtes ja seda saab kasutada mitmesuguste roogade valmistamiseks. Lisaks praadimisele ja praadimisele saab neis ka hautada, keeta või isegi küpsetada. Tänu kleepumisvastasele pinnale ei ole vaja toidule rohkem rasva lisada, seega on nendes pannides toiduvalmistamine tervislikum. Pidage siiski meeles, et mittekleepuv pind on altid kriimustustele, seega on oluline kasutada toiduvalmistamisel pehmest materjalist, näiteks puidust, plastikust või silikoonist valmistatud vahendeid.