Flambeerimise jaoks

3 items total
Leeklamp kööki, de Buyer
52 € –16 %
Leeklamp kööki, de Buyer
Veebis laos (>5 pcs)
43,47 €
DB204000N
Muna pošeerimisvorm, oranž, Lékué
13,90 € –8 %
12,78 €
LKE3402900N07U008

Flambeerimine - muljetavaldav toiduvalmistamise tehnika

Mida tähendab toiduvalmistamises flambeerimine?

Flambeerimine on toiduvalmistamise meetod, mille käigus süüdatakse vedelik, näiteks brändi või rumm, et tekitada kuumal pannil leekide plahvatus. Seda tehakse sageli selliste roogade nagu praad, krepid või banaaniküpsetised viimistlemiseks ning seda tehakse tavaliselt selleks, et lisada toiduvalmistamisele veidi maitset ja vaatemängulisust.

Vaadake meie laia valikut praepannide või universaalpannide valikut, et valida ideaalne pann oma roogade flambeerimiseks.

Kuidas flambeerida toitu?

Toidu flambeerimiseks on vaja kuuma panni, flambe-põleti või pikakäelist tulemasinat, kõrge alkoholisisaldusega jooki, näiteks brändit, rummi või viskit, ning rooga, mida soovite flambeerida. Peamine üldine protseduur, mida järgida oma roogade flambeerimisel, on järgmine:

  • Pann või pann tuleks eelkuumutada keskmise kuumusega. Pann peab olema piisavalt kuum, et toitu saaks kohe praadida.
  • Vedeliku tuleks lisada pannile ja lasta veidi aega soojeneda.
  • Hoidke oma käed ja nägu leegist eemal, kui te aeglaselt panni sisu süüdate.
  • Alkohol peaks süttima ja põlema. Alkohol põleb peagi ära, jättes järele tugeva maitse ja lõhna. Kui leek ei süttida kohe, kallutage pann ettevaatlikult või tooge see leegile lähemale, et suitsud saaksid leegiga kokku puutuda.
  • Kui leek on vaibunud, lisage pannile mis tahes muud soovitud koostisosad, näiteks või, maitsetaimed või vürtsid, ja jätkake roa küpsetamist vastavalt soovile.

Oluline on meeles pidada, et flambeerimine võib olla riskantne, kui seda tehakse valesti, seega on selle tehnika kasutamisel väga oluline olla ettevaatlik. Kandke põllu ja ahjukindaid. Samuti on soovitatav hoida käepärast kaane, et kustutada leegid, juhul kui need väljuvad kontrolli alt.