Grillpannid
Grillpannid - võimas tööriist köögis
Grillpann - mis teeb hea panni?
Grillpannid on sarnased standardsetele praepannidele, aga nende põhi on erinev ning neil on põhjas grilljooned. Tõstetud viirud (tavaliselt 0,5 - 1,5 cm kõrged) jätavad toidule iseloomuliku söejälje, lisavad nõudele värvi ja tekstuuri (check our best-selling grill pans here).
Viirud aga ei muuda vaid steigi või köögiviljade välimust heaks, vaid lasevad õlil ja mahladel tilkuda, mis tagab, et toitu ka päriselt grillitakse, mitte ei hautata, nii on lihtsam lisarasvast lahti saada.
Grillpannid on tavaliselt üsna rasked (eriti malmist grillpannid või valatud alumiiniumist pannid) ning neil on tihti nelinurkne kuju, mis pakub suuremat küpsetuspinda kui standardne praepann, nii et saate valmistada köögivilju steigiga samal ajal!
Mis materjal on grillpanni jaoks parim?
Grillpannid on tavaliselt valmistatud malmist, mis teeb need üsna raskeks, kuid see materjal suudab hoida soojust kõrgel temperatuuril, mis on grillimisel väga oluline. Ärge unustage oma raudpanni enne esimest kasutamist maitsestada ja kui soovite lugeda rohkem erinevate pannide materjalide kohta, mida kasutatakse, lugegesiit meie täielikku pannide ostujuhist.
Kuidas grillpanni kasutada?
Grillpanni kasutamine erineb veidi standardsest praepannist ning siin on järgimiseks mõned reeglid:
- ärge unustage oma grillpanni enne kasutamist õlitada. See hoiab ära toidu kleepumise ja tagab, et söejäljed on täiuslikud. Ärge kasutage siiski liiga palju õli. Kasutage pintslit liha marineerimiseks ning pintseldage enne algust tõstetud ääred üle. Kui lõikate toitu (eelistatavalt üsna õhukeste viiludena), siis õlitage ka neid pintsliga
- veenduge, et eelkuumutate panni enne toidu pannile panemist vähemalt viis minutit
- toidu pööramiseks või ümber pööramiseks kasutage köögitange, aga vältige toidu liigutamist esimesel minutil. See aitab jätta iseloomulikud grilljooned
- kui tahate küpsetamist kiirendada või lisada suitsusust/söest maitset, siis kasutage sobivat pressi või kaant
Kuidas grillpanni puhastada?
Pärast grillipanni jahtumist loputage seda põhjalikult kuuma veega ja puhastage pann leotatud lapiga, keskendudes kindlasti soontele. Kui olete lõpetanud, kuivatage pann teerätikuga.
Kui kasutate malmist grillpanni, võite seda pärast iga kasutuskorda maitsestada. Selleks hõõruge pannile paberrätikuga kerge kiht taimeõli, asetage see ahju keskmisele riiulile ja seadistage see 190 °C-le. Laske pannil küpseda 1 tund, lülitage ahi välja ja laske pannil jahtuda.
Kvaliteetsest materjalist valmistatud grillpann võib olla suurepärane abivahend igas köögis ja seetõttu pakume teile Kulinas usaldusväärsete kaubamärkide toodetud grillpannusid. Nelinurksed, malmist grillpannid koos sobiva pressiga, mille on valmistanud Woll, alumiiniumist või roostevabast terasest grillpannid brändiltWMF ja unikaalsed rustikaalse disainiga terasest pannid, mis viiitavad käsitsi sepistatud pannidele brändilt de Buyer.