Kas teadsite, et noa või täpsemalt öeldes tera õige pikkus on toidu valmistamise tõhususe ja mugavuse seisukohalt absoluutselt oluline? Sest iga nuga sobib millekski erinevaks. Anname teile nõuandeid, kuidas erinevate noapikkuste vahel orienteeruda ja kuidas valida õige nuga.
- Kuidas see teie kätte sobib?
Me räägime kokandusnugasest õige pikkuse valimine on tema puhul ülioluline. Meil on teile lihtne juhend: teie jaoks ideaalse noa tera pikkus peaks olema umbes sama pikk kui teie küünarnuki ja randme vaheline kaugus (kui teete tellimuse internetis, kasutage mõõdulinti). Pea meeles, et nugade puhul on antud pikkus alati tera pikkus, mitte kogu nuga. Seega on täiesti võimalik, et teil on kodus vaja kahte kokanuga - ühte naisele ja ühte mehele. Me teame palju rohkem kokkade nugade kohta, loe seda. - Mida te kavatsete lõigata?
Kui te ei tea, siis haarake keskmise suurusega universaalne nuga. See on mitmekülgne abimees. Muidu peaksid aga keskmise suurusega kokanuga, lühike köögiviljanuga ja pikk leivanuga moodustama iga köögi põhivarustuse. - Kus sa lõikad?
See on lihtne matemaatika - pikema noa jaoks on vaja korralikku nuga.lõikelaud ruumi, samas kui väiksema ja keskmise noaga saab töötada ükskõik kus. - Kas oled sushisõber, kalasõber, juustusõber?
Siis ei saa te ilma mitme eri pikkusega spetsiaalse noata hakkama. - Millist hooldust te talle annate?
Erinevad noapikkused võivad nõuda erinevaid hooldus ja lihvimine. Näiteks pikad hammastatud teraga leivanoad on raskemini teritada kui lühikesed köögiviljanoad. Valige selline noa pikkus, mida on võimalik kergesti teravana hoida ja puhastada. Lugege kohtanoa nõuetekohane hooldus rohkem.
Lühikesed noad
Lühikesed noad, mille terad on kuni 10 cm pikkused, on mõeldud täpseks ja üksikasjalikuks tööks. Tänu oma väiksusele ja kergusele tagavad need suurepärase kontrolli lõikamisel, kärpimisel, koorimisel või kaunistamisel. Tüüpilised näited lühikeste nugade kohta:
Koorimisnoad
Need on ideaalsed väikeste puu- ja köögiviljade koorimiseks või lõikamiseks. Lühike ja terav tera pakub täpsust ja lihtsat käsitsemist.
Servaotsad
Neil on õhuke, terav tera, mõnikord unikaalse kujuga või hammastatud servaga, mis võimaldab täpseid lõikeid. Need sobivad ka kaunistamiseks.
Parimad serva- ja koorimisnoad
Keskmise pikkusega noad
Keskmise pikkusega noad, mille tera pikkus jääb vahemikku 10-20 cm, võivad olla mitmel kujul, millest igaüks leiab köögis oma unikaalse rakenduse. Tüüpilised näited keskmise suurusega nugade kohta:
Cooking või santoku
Need on mitmekülgsed tööriistad, mis sobivad mitmesuguste köögitööde tegemiseks, näiteks liha, köögiviljade, puuviljade jne lõikamiseks. Need pakuvad tasakaalustatud kombinatsiooni kontrolli ja võimsuse vahel. Need on piisavalt mitmekülgsed, et neid saaksid hinnata nii algajad kui ka professionaalid ning seetõttu ei tohiks need ühestki köögist puududa. Loe edasi, kuidas valida kokkade nuga.
Juustu noad
Juustunugadel on spetsiaalne tera, mis on sageli perforeeritud, et vältida juustujääkide külge kleepumist ja tagada sujuv lõikamine. Hammastatud teraga noad on ideaalsed kõvemate juustude, näiteks cheddari jaoks, samas kui sirged terad on paremad pehmete juustude jaoks, kus täpsus on oluline.
Väljalõikamisnoad
Need on mõeldud liha ja kala luude eemaldamiseks. Need ülesanded nõuavad täpsust ja kontrolli, seega on neil kitsas, paindlik ja terav tera, mis võimaldab hõlpsasti manööverdada ümber luude ja kõõluste. Loe edasi, kuidas valida õiget lihaveist.
Kõige populaarsemad keskmise pikkusega noad vastavalt klientide hinnangutele
Pikad noad
Pikad noad, mille terad on pikemad kui 20 cm, pakuvad laia lõikepinda, seega sobivad nad suurte toidutükkide lõikamiseks. Tüüpilised näited pikkade nugade kohta:
Kondiitritoodete noad
Need on olulised vahendid, mis ei tohiks ühestki köögist puududa. Neil on pikk ja tugev tera, millel on iseloomulikud hammastused, mis lõikavad läbi leiva või muude küpsetiste kõva kooriku, ilma et see purustaks või muul viisil kahjustaks nende tekstuuri.
Fileerimisnoad
Need on spetsiaalsed tööriistad kala ja muu liha täpseks lõikamiseks. Neil on pikk, õhuke ja paindlik tera, mis võimaldab neil sujuvalt mööda luude ja nahka libiseda.
Kondiitritoodete noad
Need noad on mõeldud kookide või magustoitude lihtsaks lõikamiseks ja serveerimiseks. Neil on pikk, õhuke ja sageli hammastatud tera, mis võimaldab teha puhtaid ja ühtlasi lõikeid, kahjustamata seejuures koogi tekstuuri.
Kõige paremini müüdud pikad noad
- Täpsus, kontroll, sobib üksikasjalikuks tööks.
- Piiratud kasutus suuremate toorainete töötlemiseks.
- Mitmekülgne, mugav kasutada enamiku tööde puhul.
- Ei ole ideaalne väga üksikasjalikuks tööks.
- Tõhusus suurte toidukoguste lõikamisel.
- Keerulisem käsitseda delikaatsete tööde puhul.