Malmist pannide pikaealisuse saladus: samm-sammult hooldamine

Kuigi malmist pannid on vastupidavad ja praktiliselt hävimatud, vajavad nad aastatepikkuse kestmiseks veidi hoolt ja armastust. Ärge muretsege, see ei ole raketiteadus. Järgige lihtsalt paari lihtsat reeglit, mida saate rakendada nii kui ka puhul.uhiuus malmist pannnii et kasutage julgelt oma vanaema 100. ja edu on garanteeritud!

Image
Kas te teate, mis on maitseained?
Esimene kasutus: panni süütamine

Maitsestamine on protsess, mille käigus moodustab panni pinnale looduslikult mittekleepuva kaitsekihi. See kate tagab, et toit ei jää kinni ja kaitseb pannil ka korrosiooni eest.

Põletamine seisneb selles, et panni pinnale kantakse õhuke kiht õli, mis seejärel kuumutatakse kõrgel temperatuuril. Õli seotakse keemiliselt panni pinnaga, moodustades .läikiv vastupidav kate, mis on vee- ja toidukindelmis kipuvad kinni jääma.

See ei ole ühekordne protsess; iga kasutuse ja järgneva töötluse korral on kattekiht ja selle omadused paranevad.

Kuidas teha tulekahju malmist pannil?

  • Puhastage pann: Peske seda sooja vee ja pehme pesuvahendiga.
  • Kuivatamine: Kuivatage pann põhjalikult.
  • Õlitamine: Pannu põhjale asetage õhuke kiht taimeõli.
  • Põletamine: Pane pann tagurpidi 200 °C eelkuumutatud ahju ja küpseta umbes tund aega. Asetage pannile foolium, et tilkuv õli kinni püüda. Olge siiski ettevaatlik käepidemega - see võib olla valmistatud materjalist, mis ei sobi ahju (näiteks puidust). Kuid te võite panni põletada ka grillil, lõkkel või tavalisel pliidil, pintseldades seda põhjalikult õliga ja kuumutades seda, kuni see hakkab suitsema.
  • Jahutamine: Lase pannil täielikult jahtuda.
  • Lõplik õli "massaaž": Kord pühkige jahtunud pannile õlisse kastetud paberrätikuga, et moodustuks õhuke õlikiht.
Image
Pärast iga kasutamist:
Rutiinne hooldus
  • Loputada: Lase pannil pärast keetmist jahtuda ja pühi see seejärel paberrätikuga või loputa sooja veega. Vältige pesuvahendi kasutamist, kui see pole hädavajalik, ja ärge kunagi peske panni nõudepesumasinas.
  • Puhastamine: Kasutage toidujäätmete eemaldamiseks harja või plastkaabitsat. Vajaduse korral võite kasutada abrasiivina ka veidi jämedat soola. Ärge kunagi laske pannil märjaks saada, siis riskite ebameeldiva roostetamisega.
  • Kuivatamine: Kuivatage pann põhjalikult. Võite panna selle pliidile madalale kuumusele, et kogu niiskus aurustuks.
  • Õlitamine: Kandke õhuke kiht õli, et kaitsta pinda rooste eest.
Image
Aeg-ajalt:
Sügavpuhastus
  • Hoiuste eemaldamine: Kui pannile tekib tugevalt kõrbenud toidujäägid, võite kasutada vee ja söögisooda segu. Kandke pasta probleemsetele kohtadele ja masseerige see õrnalt sisse.
  • Hoolduslaskmine: Pärast süvapuhastust on hea mõte kaitsva pinna taastamiseks pann uuesti põletada.
Image
Näpunäited ja nipid

Kasutage pannilehtrit sageli: Mida rohkem te seda panni kasutate, seda paremaks muutub selle pind.

Ärge unustage käepidet: Kui pannil on malmist käepide, hoolitsege selle eest nagu ülejäänud panni eest.

Sulamist pannid

Parimad malmist pannid klientide hinnangute järgi

KKK
Korduma kippuvad küsimused malmist hoolduse kohta
Mida teha, kui malmpann roostetab?
Kui rooste ilmub, ärge paanitsege. Rooste saab hõlpsasti eemaldada traatharja või liivapaberiga. Pärast seda peske panni põhjalikult, kuivatage see ja põletage uuesti.
Toit kleepub malmist pannile.
Kui toit hakkab kleepuma, peate võib-olla uuesti põlema. Järgige pannil küpsetamise samme.
Valurauapann näeb räpane ja kulunud välja.
Kui pann kaotab oma läike või tundub tuhm, võib see olla märk sellest, et see vajab rohkem õli. Lisage pärast iga puhastamist õhuke kiht õli.

Kokkuvõte

Malmist pannide hooldamine ei ole keeruline, kuid see nõuab veidi tähelepanu. Kui hoolitsete selle eest piisavalt, tasub see teile pika eluea ja suurepäraste tööomadustega. Valurauapannust võib saada teie parim köögi abiline, mis teenib teid põlvkondade kaupa. Hoolitsege selle eest armastuse ja hoolivusega ning te võite oodata palju suurepäraseid kulinaariaelamusi.

Meie nõuanne
Loe ka
->
Image
12 põhjust, miks sa armastad malmist köögitarbeid
Avastage kõik head argumendid, miks malm on selge valik isegi suuremate hooldusnõuetega köögis.

Praktilised tarvikud õrnaks ja mugavaks nõudepesuks