Kõigepealt tuleks mainida, et vaatamata oma nimele kas keraamilised pannid ei ole tegelikult täiesti keraamilised?. Need on valmistatud metallist (tavaliselt roostevabast terasest, millel on alumiiniumsüdamik) ja neil on ainult ränidioksiidil põhinev mittekleepuv keraamiline pind. See on üks kõige levinumaid looduses ja meie igapäevaelus esinevaid ühendeid, see on näiteks liiva või mulla koostisosa, mõned seened sisaldavad seda ja see on ka klaasi või keraamika lahutamatu osa.
Tavaliselt on keraamilised pannid veidi raskemad ja üldiselt vähem kleepumisvastased, kui soovite valmistada toitu täiesti ilma rasvata. Siiski ei sisalda need PFOA-d ega PTFE-d. Samuti on nad kriimustuskindlamad ja taluvad traditsiooniliste mittekleepuvate pindadega võrreldes kõrgemaid temperatuure. Sellegipoolest on nende kasutamisel oluline jälgida, etjärgida teatavaid reegleid.
Võrdleme
Keraamilised pannid vs. muud mittekleepuvad pannid
- Kõigepealt otsustage, mida te kõige sagedamini keraamilises pannis valmistate ja seejärel valige kuju, sügavus ja suurusmis teile kõige paremini sobib.
- Valige pann, millel on hea soojusjuhtivus, mis tagab ühtlase soojuse jaotumise ja hoiab ära kõrvetamise. Need on sageli alumiiniumist või vasest südamikuga pannid.
- Ära unusta kontrollida ühilduvust eri tüüpi pliitidega, eriti kui te valmistate süüa induktsiooniga.
- Kontrollida, et pann oleks ergonoomiline ja soojusisolatsiooniga Käepide.
- Funktsionaalsed funktsioonid on olulised, kuid ärge unustage disain - Stiilsete nõudega on toiduvalmistamine lihtsalt lihtsam.
- Pidage meeles, et keraamiline pann ei kesta igavesti ja tuleb mõne aja pärast välja vahetada. Seega valige ideaalne "jõudluse ja hinna" suhe.
- Otsige keraamilisi pannid, mis on insuur arv suurepäraseid kommentaare.
Kvaliteetsed keraamilised pannid
Kuidas kasutada keraamilisi panni
Enne esimest kasutamist peske panni sooja vee ja pehme käsnaga ning maheda pesuvahendiga ja kuivatage see seejärel põhjalikult. Tootjad soovitavad panni pinda õrnalt väikese õliga üle pintseldada.
Toidu valmistamisel kasutage ainult pehmest materjalist, näiteks puidust, silikoonist või plastikust valmistatud riistu, et vältida keraamilise pinna kriimustamist. Vältige täielikult metallnõusid.
Keraamilised pannid on kõige paremad keskmise temperatuuri juures, kuid nad taluvad ka kõrgeid temperatuure. Vältige kiireid temperatuurimuutusi, näiteks ärge kunagi pange kuuma panni külma vette.
Kuidas puhastada keraamilisi pannid
Kuigi käsitsi pesemine on tunduvalt õrnem, väidavad paljud tootjad, et keraamilisi panni võib pesta nõudepesumasinas. Pidage meeles, et pann peab enne hoiustamist olema täiesti kuiv. Vältige täielikult abrasiivseid puhastusvahendeid ja karedaid käsnaid, mis võivad pinda erodeerida.
Säilitage keraamilisi pante nii, et vältida nende pinna kriimustamist. Nii et kas pane need eraldi köögikappidesse või riputa üles, kui sul on köögis ruumipuudus, siis kasuta riiulit või vooderda pannid pesuainetega.
Kui teie keraamiline pann kaotab oma mittekleepuvad omadused, võite sellel ajutiselt küpsetada, kasutades rasva, kuid on hea mõte hakata otsima uut panni.
Saksa pannide tootjaWMF on spetsialiseerunud kvaliteetsetele mittekleepuvatele pannidele, mis on tuntud eelkõige oma suure vastupidavuse poolest.
Veel üks Saksa kaubamärk, Fissler, pakub keraamilisi panni, milles on ühendatud traditsiooniline käsitöö ja uuenduslikud tehnoloogiad.