Teras on vastupidav, juhib hästi soojust ja kestab aastaid. Kuna sellel on osalised looduslikud mittekleepuvad omadused (kuid korraliku algse põletamise ja hoolduse korral), ei vaja see täiendavat pinna mittekleepuvat töötlemist. See muudab terasega toiduvalmistamise õrnaks ja tervisele ohutuks.
Kas soovite valmistada süüa tõhusamalt, tervislikumalt ja lihtsamalt? Siis on kindel, et kvaliteetne mittekleepuv pann saab teie parimaks sõbraks köögis.. Kui teid huvitab, millised on tänapäevaste pindade mittekleepuvad omadused, miks vähemalt üks selline kvaliteetne pann on tänapäeval köögis täiesti hädavajalik ja mis kõige tähtsam, kuidas valida õige mittekleepuv pann, siis jääge kursis.
Väike ajalugu: teflonist titaani ja teemantideni
Mittekleepuvate pindade päritolu võib jälgida tagasi laboratooriumidesse; selle arendamine algas 1930ndatel, kui avastati ühend PTFE, mis on nüüdseks tuntud kui teflon. Algselt sõjaliseks kasutuseks mõeldud materjal leidis peagi tee meie köökidesse tänu oma kuumakindlusele, peaaegu täiuslikele mittekleepuvatele omadustele, lihtsale puhastatavusele ja võimele küpsetada minimaalse rasvasisaldusega.
Kuid miski ei ole roosiline ning tervisega seotud murede tõttu töötati välja keraamilised mittekleepuvad katted, mis pakkusid paremat vastupidavust ja ohutust, ning isegi titaan- ja teemantkattega variandid veelgi parema vastupidavuse ja soojusjuhtivuse saavutamiseks.
Kulina saate valida mitmete mittekleepuvate pannide hulgasttraditsioonilisest alumiiniumist kuni terase, raua või malmi ja luksusliku titaanini. Igal materjalil on oma ainulaadsed omadused, olgu selleks siis vastupidavus, tervislikkus, soojusjuhtivus ja lõpuks ka hind. Uurime koos, milline pann on teie kööki parim valik.
mittekleepuvatest pannidest
Mittekleepuvad pannid pakuvad mitmeid eeliseid, mida kõik, kes pliidi juurde astuvad, hindavad. Vaatleme mõningaid peamisi eeliseid, mida kleepumisvastased pannid pakuvad:
Mõned puudused, mida tuleb mõne materjali puhul arvesse võtta
Kuigi mittenakkepannidel on üldiselt mitmeid eeliseid, tuleb hoolikalt valida õige materjal ja teada selle piirid.
- Piirangud kõrgetel temperatuuridel ja metallist tööriistade kasutamisel: Mõne mittekleepuva panni peamine puudus on nende piiratud vastupidavus kõrgetele temperatuuridele, mis võib kahjustada mittekleepuvat pinda ja lühendada panni kasutusiga. Samuti tuleks jälgida, et kasutataks töövahendeid, mis ei kahjusta pinda - seega asendage metalltööriistad puidu või silikooniga tundlikumate pinnakatete, tavaliselt tefloni või keraamika puhul.
- Kulumine ja asendamise vajadus: Kinnituskindla kattega voolikud ei ole nii pika kasutuseaga kui nende terasest või malmist vasted. Pärast mõnda aega kestnud kasutamist võib pind kahjustuda ja kaotada oma mittekleepuvad ja ohutusomadused, hoolimata nõuetekohasest hooldusest.
- Võimalik terviserisk, kui pind on kahjustatud: Kui panni mittekleepuv pind on kahjustatud, võivad eralduda osakesed või kemikaalid, mis võivad olla potentsiaalselt kahjulikud, ja see kehtib eriti vanemate PTFE-põhise kattega (nt teflon) pannide puhul. Õnneks on uuemate tehnoloogiate ja materjalide abil need riskid minimeeritud, kuid siiski on oluline pöörata tähelepanu nõuetekohasele hooldusele ja õigeaegsele pannide vahetamisele.
Parimad mittekleepuvad pannid klientide hinnangute järgi
Kuidas erinevad materjalid vastu peavad?
Mis seal salata, pannide valge keraamiline pind on elegantne ja ilus. Siiski ei ole mittekleepuv ise kõige parem, nii et peate kasutama vähemalt veidi rasva. Keraamiline pann on aga kergesti hooldatav ja näiteks tefloniga võrreldes veidi vastupidavam ning te ei kriimusta seda nii kergesti.
Valuraua on teine materjal, mis on looduslik, mittetoksiline ja osaliselt looduslikult mittekleepuv. Malmist pann tasub teid korraliku hoolduse eest pika eluea, äärmise ja mõõtmete stabiilsusega.
Eeliseks on see, et malmist panni saab ohutult kasutada mis tahes tüüpi pliidil, sealhulgas induktsioonpliidil. Pärast esmast põletamist ja korduvat kasutamist suurenevad kleepumisvastased omadused veelgi.
Titaanist pann annab teile erakordse kulumiskindluse ja pika eluea. Titaanpannud ühendavad endas hea soojusjuhtivuse ja väga korraliku mittekleepumise taseme, et tagada tõhus ja tervislik toiduvalmistamine.
Titan on ka kerge, seda on lihtne käsitseda ja hooldada, isegi nõudepesumasinas. Võib tunduda, et titaanpannidel on palju eeliseid, kuid olge valmis maksma nende eeliste eest võrreldes teiste materjalidega veidi rohkem.
Alumiinium ise ei ole just parim kandidaat tervislikuks toiduvalmistamiseks. Seepärast on alumiiniumpannidel mittekleepuv kate, mis kaitseb toitu ja tagab lihtsa valmistamise.
Alumiiniumpannid on üldiselt kerged ja ka taskukohased, kuid nende puuduseks on see, et eriti odavamate mudelite puhul võib neid kergesti kahjustada, kas deformeerudes kõrgematel temperatuuridel või kriimustades mittekleepuvat katet. Nii et nagu mujalgi, tasub investeerida kvaliteetsesse pannile tõestatud kaubamärgist.
Silikoonist, puidust ja plastist söögiriistad
Kaasaegsed mittekleepuva pinnaga toidunõud on nüüd mõnes variandis üsna kriimustuskindlad. Siiski tasub endiselt kasutada nõusid, mis on valmistatud kahjustuste ohtu välistavatest materjalidest, näiteks puidust, plastikust või silikoonist.