Kas teadsid, et kaanega pannid säästavad energiat, kiirendades toiduvalmistamist kuni 30%? See on tingitud kaane alla kogunevast soojusest. Kuid tõsi on ka see, et kaanega toiduvalmistamine ei sobi kõigi roogade jaoks. Seepärast on meil mõned olulised andmed nii kaanega pannide kui ka neis toiduvalmistamise kohta.
- Klaasist kaaned selle võimaldab teil jälgida kogu toiduvalmistamise protsessi, ilma et peaksite neid tõstma. Lisaks on need vastupidavad, sobivad kasutamiseks ahjus ja on nõudepesumasinas pestavad.
- Klaas on oma olemuselt habras ja seetõttu purunemisohtlik. Klaasist kaaned kipuvad olema raskemad.
- Roostevabast terasest kaaned on väga vastupidav kriimustustele, korrosioonile ja kõrgetele temperatuuridele. Nad on nõudepesumasinas pestavad, ahjukindlad ja tavaliselt kergemad kui klaasist.
- Need on läbipaistmatud, nii et kui soovite oma toitu kontrollida, peate kaane tõstma, mis võib segada toiduvalmistamise protsessi.
- Silikoonist kaaned on kerged ja paindlikud, mistõttu neid on lihtne hoiustada. Samuti on need vastupidavad kõrgetele temperatuuridele ja sobivad kasutamiseks ahjus, isegi mikrolaineahjus.
- Nagu roostevaba teras, on ka silikoon läbipaistmatu. Nõudepesumasinas pestes võivad silikoonist kaaned imada pesemisest tekkivaid lõhnu.
Kaanega pannid: tüübid ja kasutusviisid
Kaanega malmpannid
Need sobivad suurepäraselt pikaajaliseks kasutamiseks ja ühtlaseks soojuse jaotamiseks. Need sobivad ka ahjus küpsetamiseks. Kuid nad on rasked ja nõuavad erilist hoolt.
Roostevabast terasest pannid koos kaanega
Need on kriimustuskindlad ja sobivad mitmesuguste toiduvalmistamise rakenduste jaoks. Siiski võivad nad vajada rohkem rasva, et toit ei pruunistuks.
Mittekleepuvad pannid koos kaanega
Seetõttu saab neid peaaegu ilma rasvata küpsetada ja neid on lihtne puhastada. Siiski on nad tundlikud kriimustuste suhtes ja nende pind võib kõrgel temperatuuril kahjustuda.
Kaanega teraspannid
Need on vastupidavad, mitmekülgsed ja nende pind on õigel käsitsemisel loomulikult mittekleepuv. Nad kipuvad olema rasked, võivad kergesti üle kuumeneda ja vajavad erilist hoolt.