Kaanega pannid: näpunäited valimiseks


Kas teadsid, et kaanega pannid säästavad energiat, kiirendades toiduvalmistamist kuni 30%? See on tingitud kaane alla kogunevast soojusest. Kuid tõsi on ka see, et kaanega toiduvalmistamine ei sobi kõigi roogade jaoks. Seepärast on meil mõned olulised andmed nii kaanega pannide kui ka neis toiduvalmistamise kohta.


Toote võrdlus
Klaasist panni kaas
sklenena poklice
  • Klaasist kaaned selle võimaldab teil jälgida kogu toiduvalmistamise protsessi, ilma et peaksite neid tõstma. Lisaks on need vastupidavad, sobivad kasutamiseks ahjus ja on nõudepesumasinas pestavad.
  • Klaas on oma olemuselt habras ja seetõttu purunemisohtlik. Klaasist kaaned kipuvad olema raskemad.
Roostevabast terasest pannikaane
nerezova poklice
  • Roostevabast terasest kaaned on väga vastupidav kriimustustele, korrosioonile ja kõrgetele temperatuuridele. Nad on nõudepesumasinas pestavad, ahjukindlad ja tavaliselt kergemad kui klaasist.
  • Need on läbipaistmatud, nii et kui soovite oma toitu kontrollida, peate kaane tõstma, mis võib segada toiduvalmistamise protsessi.
Silikoonist panni kaas
silikonova poklice
  • Silikoonist kaaned on kerged ja paindlikud, mistõttu neid on lihtne hoiustada. Samuti on need vastupidavad kõrgetele temperatuuridele ja sobivad kasutamiseks ahjus, isegi mikrolaineahjus.
  • Nagu roostevaba teras, on ka silikoon läbipaistmatu. Nõudepesumasinas pestes võivad silikoonist kaaned imada pesemisest tekkivaid lõhnu.
panev s poklickou

Kaanega pannid: tüübid ja kasutusviisid

litinove panve s poklici

Kaanega malmpannid

Need sobivad suurepäraselt pikaajaliseks kasutamiseks ja ühtlaseks soojuse jaotamiseks. Need sobivad ka ahjus küpsetamiseks. Kuid nad on rasked ja nõuavad erilist hoolt.

Vt

Nerezová pánev s poklicí

Roostevabast terasest pannid koos kaanega

Need on kriimustuskindlad ja sobivad mitmesuguste toiduvalmistamise rakenduste jaoks. Siiski võivad nad vajada rohkem rasva, et toit ei pruunistuks.

Vt

neprilnave panve s poklici

Mittekleepuvad pannid koos kaanega

Seetõttu saab neid peaaegu ilma rasvata küpsetada ja neid on lihtne puhastada. Siiski on nad tundlikud kriimustuste suhtes ja nende pind võib kõrgel temperatuuril kahjustuda.

Vt

ocelova panev s poklici

Kaanega teraspannid

Need on vastupidavad, mitmekülgsed ja nende pind on õigel käsitsemisel loomulikult mittekleepuv. Nad kipuvad olema rasked, võivad kergesti üle kuumeneda ja vajavad erilist hoolt.

Vt

Vareni v panvi s poklici
Mis keeb kaane all?
Kaanega sügav pann on mitmekülgne köögivahend, mis ei tohiks ühestki köögist puududa. See pakub laias valikus kasutusvõimalusi:


Hautamine ja aeglane keetmine

Kaane aitab hoida kuumust ja niiskust pannil, mistõttu on see ideaalne liha ja köögiviljade hautamiseks või kastmete valmistamiseks. See võimaldab ka aeglast toiduvalmistamist, kus maitsed saavad paremini kokku sobituda.


Aurutamine

Kaanega pannid on edukaks aurutamiseks löömatud. Lihtsalt lisage panni põhja veidi vett, asetage aurutuskorv koos koostisosadega, katke kaanega ja siis lihtsalt oodake, kuni teie roog valmib. Selleks sobib ka kaanega wok.


Riisi valmistamine

Kaane on suurepärane abimees riisi ja riisitoitude, näiteks risottode, pilafide jne valmistamisel. Seda seetõttu, et see hoiab nii temperatuuri kui ka niiskuse konstantsena, mis on õige konsistentsi saavutamiseks hädavajalik.


Küpsetamine ahjus

Samuti hindate sügavaid kaanega pannid, kui valmistate roogasid, mis alustavad küpsemist pliidil ja lõpetavad küpsemise ahjus. Selleks otstarbeks sobivad ideaalselt malmist pannid koos kaanega, kuid ka muud materjalid sobivad.


Soojuse säilitamine

Ärgem unustagem ka kaane väga põhilist funktsiooni, nimelt seda, et kui te katate toidu pärast toiduvalmistamist, jahtub see palju aeglasemalt.
Pannuriiulid


Kvaliteetsed pannikaaned

Meie nõuanne
Loe ka
->
jakou velikost panve
Kuidas valida õige suurusega pann?
Ei ole kindel, millist panni suurust kasutada? Me anname teile nõu, kuidas seda määrata.
nejlepší pánve s poklicí
Kvaliteetsed pannid koos kaanega
Kaanega pannidWOLL on tuntud oma võrratute mittekleepuvate omaduste poolest. Need on valmistatud titaanist, mis on väga vastupidav ja seetõttu kestavad need nõud tõesti kaua. Teine Saksa tootja, kes toodab katetega pannid, on .Fissler, mis on spetsialiseerunud roostevabast terasest toidunõudele, mis on loodud ühtlaselt kuumust juhtima ja olema vastupidavad. Prantsuse malmist pannid koos kaanega on samuti kauakestvad .Staubmis on aeglases küpsetamises ja hautamises võrratu.
KKK
Kõige sagedamini esitatud küsimus
Milline on parim kaanega pann?
Kuna keerulisemaid roogasid, näiteks kastmeid, valmistatakse tavaliselt kaanega pannil, on ideaalne sügav kaanega pann või kaanega wok.
Millisest materjalist peaks kaane olema?
Igal materjalil on omad plussid ja miinused. Klaasist on hea vaadata toiduvalmistamise protsessi, kuid see on raske ja habras. Roostevaba teras ja silikoon peavad palju vastu, kuid nende kaudu ei näe valmistatavat toitu.
Kas kaanega pannid sobivad induktsioonpliidile?
Jah, paljud kaanega pannid sobivad induktsioonpliidiga. Ostmisel veenduge, et pannil on märge "induktsioonivalmis" või et sellel on ferromagnetiline põhi.
Kas kaanega panni võib kasutada ahjus?
Paljud kaanega pannid sobivad ahjus kasutamiseks, eriti malmist ja roostevabast terasest pannid. Enne esimest kasutamist veenduge siiski, et pann ise, selle käepide ja kaas on kõrge temperatuuri suhtes vastupidavad.
Kas silikoonist kaane saab pesta nõudepesumasinas?
Jah, tehniliselt on silikoonist kaaned nõudepesumasinas pestavad, kuna need on vastupidavad. Silikoon võib siiski nõudepesumasinast lõhnu imeda.