Nõuanded ja nipid
Kuidas valmistada suurepäraseid pannkooke
- Kui olete kindel, et täidad pannkoogid magusa täidisega, võid lisada ühe supilusikatäie suhkrut. Arvesta aga sellega, et selline tainas muutub küll kiiremini kuldseks, kuid samal ajal ka kõrbeb kergemini.
- Kui valmistad pannkooke soolase täidisega, võid neid valmistada soolavõiga, vajadusel võid tainasse lisada ka näpuotsatäie soola või segada sellesse ürte.
- Pannkooke saab valmistada ka searasva või õliga või mittekleepuvatel pannidel täiesti ilma rasvata. Pea aga meeles, et või annab neile tõelise "french crepes" maitse.
- Kasutage selitatud võid, sest erinevalt tavalisest võist see ei kõrbe.
- Öeldakse, et esimene pannkook ei õnnestu kunagi, see kas kõrbneb või läheb ümberpööramisel katki. Selle põhjuseks on sageli see, et pann ei ole piisavalt kuum. Seda saab vältida, kui kasutate esimesel praadimisel veidi rohkem rasva. Aga siis on pannkook liiga rasvane, seega pole see jälle päris ideaalne. Seega ärge esimese pannkoogi pärast muretsege, aga kui ka teine katki läheb ja seda ei saa ümber pöörata, siis on ilmselt probleem taina konsistentsis ning proovige seda munaga päästa.
- Kui teile meeldivad eriti õhukesed pannkoogid, lisage tainasse veidi rohkem piima, kui retseptis märgitud.
- Kui olete valmistanud rohkem pannkooke, kui ära jõuate süüa, asetage need taldrikule, laske neil jahtuda, katke need kinni ja pange külmkappi. Seal säilivad need kuni 3 päeva. Samuti on võimalik valmis pannkooke külmutada.