Maitsev praad algab kvaliteetsest lihast. Valige laagerdunud veiseliha, ideaalis kõrge sisefilee või sisefileepihv. Oluline on nn marmoratsioon, õhuke rasvakiht lihaskiudude vahel, mis tagab mahlakuse ja maitse. Lõika liha terava noaga 2,5 - 4 cm kõrguste viiludena.
Võtke liha külmikust välja ja laske tal enne küpsetamist umbes 30 minutit kuni tund aega toatemperatuuril puhata. See tagab ühtlase pruunistumise.
Täiuslik praad vajab väga kõrget temperatuuri. Pan selliselt kuumutage kõrgel, kuni see hakkab suitsema, see võib võtta 5-10 minutit, malmpannide puhul isegi kauem. Veenduge, et liha on tõesti kuum enne pannile panemist. Ainult nii ei jää liha pannile kinni ja ei moodusta iseloomulikku koorikut.
Ettevaatust booster
Kuigi teil võib tekkida kiusatus kasutada boosterit induktsioonpliidil, et aega säästa, jätke see seekord rahule. Pannil on küll vaja kõrget temperatuuri, kuid boosteri kasutamisel on oht, et temperatuur tõuseb nii kiiresti, et pann üle kuumeneb, põhjustades pöördumatuid kahjustusi. Lisaks võib turboküte põhjustada ebaühtlast kuumuse jaotumist ja seega ebaühtlaselt küpsetatud praadi.