Jaapani noad

15 items total
Jaapani kokanuga SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
353 €
DNGRSXL9309
Kokanuga CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
178 €
DNGRSXLKH108
Jaapani nuga CHAI DAO DAMASCUS 16 cm, pruun, Güde
2 290 €
GUDEDA774216
Jaapani kokanuga PETTY 15 cm, Dellinger
212 €
DNGRSXL9302
Jaapani nuga KIRITSUKE BUNKA OCTAGONAL 27 cm, pruun, Dellinger DNGR8595705405981
Juurviljanuga SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Kokanuga BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH167
Jaapani kokanuga KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger
61,84 €
DNGRSXL2005
Viilutamisnuga KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRSXLKH134
Jaapani juurviljanuga SEBRA 17,5 cm, Forged
75 €
FORGEDSDV623460
Jaapani nuga YANAGIBA 24 cm, pruun, Lion Sabatier
36,39 €
LS3502344
Juurviljanuga NAKIRI 17 cm, Dellinger
31,70 €
DNGRSXLPO2500200
Kokanuga GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
130 €
DNGRKH166
Jaapani Santoku nuga 17 cm, Victorinox
109,55 €
VN6852017G
Universaalnuga ROSE WOOD DAMASCUS 13 cm, Dellinger
49 €
DNGRXZB27RW5

Jaapani noad - teravad nagu mõõk

Mis on Jaapani stiilis noad?

Jaapani noad on pika ja õhukese teraga, millel on terav ots ja mida algselt kasutati toore kala õhukeste viilude lõikamiseks ja sushi valmistamiseks. Need on kergemad, tunduvad käes tasakaalustatumad ja sobivad ideaalselt täppisülesannete täitmiseks. Need on valmistatud kõvemast ja õhemast terasest - roostevabast terasest ehk haganest, mida kasutatakse ka Jaapani mõõkade valmistamiseks. Jaapani nugade käepidemed on valmistatud kõvast puidust.

Milleks kasutatakse jaapani noad?

Jaapani noad - tänu oma pikkadele ja õhukestele teradele - sobivad hästi kala või suurte lihatükkide lõikamiseks (eriti praadide puhul). On olemas palju spetsiifilisi jaapani noatüüpe (nagu Gyutou, Yanagi, Usuba või Deba), mida saab kasutada kõikide täpsuslike ülesannete täitmiseks alates kana konditustamisest kuni kala fileerimiseni ja mis tahes köögiviljade õhukeseks viilutamiseni.

Veebisaidil Kulina leiate kvaliteetseid Jaapani noad, mida toodavad sellised usaldusväärsed kaubamärgid nagu Dellinger või MIYABI. Võite valida ka Hollandi kaubamärgi Forged sepistatud Jaapani noad või vaadata meie kõige paremini müüdavaid Jaapani noad siit.

Kuidas teritada jaapani nuga?

Jaapani noad võivad olla kahe teraga või ühe teraga (traditsioonilised). Need on valmistatud kõvast terasest, mida on tegelikult lihtsam teritada kui lääne nugade puhul kasutatavat pehmet terast. Jaapani stiilis noa teritamiseks on vaja lihvimiskivi. Võite viia oma noa ka spetsialisti juurde.

Kuidas hoolitseda oma jaapani noa eest?

Jaapani noad on üsna suur investeering, nii et kui soovite, et teie Jaapani nuga kestaks kaua, järgige kindlasti neid lihtsaid nugade puhastamise ja hoiustamise reegleid:

  • noad on sageli nõudepesumasinas pestavad, kuid soovitame puhastada nuga käsitsi, kuna nõudepesuvahendid võivad kahjustada terasetera pinda
  • kui noal on puidust käepide, ärge pange seda nõudepesumasinasse
  • puust käepideme kuivamise vältimiseks õlitage need regulaarselt linaõli või mesilasvahaga
  • jaapani noaga lõikamisel ärge lõigake otse kõval pinnal, näiteks kivist töötasapinnal, roostevabast terasest valamul, taldrikul või klaasist, keraamikast, bambusest ja muudest kõvadest materjalidest valmistatud lõikelaudadel. Pehme plastist lõikelaud on parim
  • hoidke oma nuga eraldi, et terad ei muutuks tuhmiks. Kasutage noaplokki või noakasti.
  • teritage oma nuga regulaarselt