Jaapani noad

10 items total
Jaapani Santoku nuga 5000MCD 18 cm, Miyabi
502 €
MB34374181
Jaapani Santoku nuga 7000D 18 cm, Miyabi
257 €
MB34544181
Jaapani SANTOKU nuga 5000FCD 18 cm, Miyabi
253 €
MB34684181
Santoku nuga 6000MCT 18 cm, Miyabi
319 €
MB34074181
Jaapani juurviljanuga BRUTE 17,5 cm, Forged
74 €
FORGEDSDV304136
Santoku nuga 5000MCD 18 cm, Miyabi
514 € –28 %
369 €
MB34388181
Jaapani juurviljanuga OLIVE 17,5 cm, oliivipuust käepide, Forged FORGEDSDV305256
Jaapani juurviljanuga SEBRA 17,5 cm, Forged
75 €
FORGEDSDV623460
Jaapani Santoku nuga 4000FC 18 cm, Miyabi
180 €
MB33957181

Jaapani noad - teravad nagu mõõk

Mis on Jaapani stiilis noad?

Jaapani noad on pika ja õhukese teraga, millel on terav ots ja mida algselt kasutati toore kala õhukeste viilude lõikamiseks ja sushi valmistamiseks. Need on kergemad, tunduvad käes tasakaalustatumad ja sobivad ideaalselt täppisülesannete täitmiseks. Need on valmistatud kõvemast ja õhemast terasest - roostevabast terasest ehk haganest, mida kasutatakse ka Jaapani mõõkade valmistamiseks. Jaapani nugade käepidemed on valmistatud kõvast puidust.

Milleks kasutatakse jaapani noad?

Jaapani noad - tänu oma pikkadele ja õhukestele teradele - sobivad hästi kala või suurte lihatükkide lõikamiseks (eriti praadide puhul). On olemas palju spetsiifilisi jaapani noatüüpe (nagu Gyutou, Yanagi, Usuba või Deba), mida saab kasutada kõikide täpsuslike ülesannete täitmiseks alates kana konditustamisest kuni kala fileerimiseni ja mis tahes köögiviljade õhukeseks viilutamiseni.

Veebisaidil Kulina leiate kvaliteetseid Jaapani noad, mida toodavad sellised usaldusväärsed kaubamärgid nagu Dellinger või MIYABI. Võite valida ka Hollandi kaubamärgi Forged sepistatud Jaapani noad või vaadata meie kõige paremini müüdavaid Jaapani noad siit.

Kuidas teritada jaapani nuga?

Jaapani noad võivad olla kahe teraga või ühe teraga (traditsioonilised). Need on valmistatud kõvast terasest, mida on tegelikult lihtsam teritada kui lääne nugade puhul kasutatavat pehmet terast. Jaapani stiilis noa teritamiseks on vaja lihvimiskivi. Võite viia oma noa ka spetsialisti juurde.

Kuidas hoolitseda oma jaapani noa eest?

Jaapani noad on üsna suur investeering, nii et kui soovite, et teie Jaapani nuga kestaks kaua, järgige kindlasti neid lihtsaid nugade puhastamise ja hoiustamise reegleid:

  • noad on sageli nõudepesumasinas pestavad, kuid soovitame puhastada nuga käsitsi, kuna nõudepesuvahendid võivad kahjustada terasetera pinda
  • kui noal on puidust käepide, ärge pange seda nõudepesumasinasse
  • puust käepideme kuivamise vältimiseks õlitage need regulaarselt linaõli või mesilasvahaga
  • jaapani noaga lõikamisel ärge lõigake otse kõval pinnal, näiteks kivist töötasapinnal, roostevabast terasest valamul, taldrikul või klaasist, keraamikast, bambusest ja muudest kõvadest materjalidest valmistatud lõikelaudadel. Pehme plastist lõikelaud on parim
  • hoidke oma nuga eraldi, et terad ei muutuks tuhmiks. Kasutage noaplokki või noakasti.
  • teritage oma nuga regulaarselt