Juustulõikurid
Juustulõikurid - annavad teile õmblusteta viilud läbi poolkõva ja kõva juustu
Juustulõikur - Osthyvel
Juustulõikur, mida rootsi keeles nimetatakse ka Osthyveliks, on spetsiaalselt poolkõva ja kõva juustu lõikamiseks mõeldud köögilõikur.
Kaasaegse juustulõikuri leiutas Thor Bjørklund 1925. aastal Norras ja selle konstruktsiooni aluseks oli puusepa höövel.
Veebisaidil Kulina leiate palju erinevaid juustulõikureid (sealhulgas originaalse Ostehveli baasil) sellistelt tipptootjatelt nagu Fiskars ja Zwilling. Veenduge, et valitud juustulõikur vastab sellele juustutüübile, mida soovite kõige sagedamini lõigata, serveerida või süüa. Ja kui olete juustu fänn ja lisate seda oma pastaroogadesse, siis võite vaadata ka meie köögiruutude kollektsiooni, kus on mõned suurepärased juusturattad.
Milliseid juustuliike saab juustulõikuriga lõigata?
Juustulõikuriga saab lõigata mitut sorti juustu, näiteks:
Kõvad juustud: Parim võimalus kõvade juustude, nagu cheddar, parmesan ja gouda, viilutamiseks on juustulõikuri kasutamine. Neid juustusid võib lõigata paksudeks või õhukesteks viiludeks, vastavalt teie eelistustele.
Poolkõvad juustud: Juustulõikuriga saab lõigata ka poolkõva juustu, nagu Šveitsi, Havarti ja provolone. Nende viilutamine võib võtta veidi rohkem survet, sest nad on veidi pehmemad kui kõvad juustud.
Pehmete juustutüüpide puhul vaadake meie juustunugade kollektsiooni, mida saate kasutada juustu lõikamiseks ja serveerimiseks õhtusöögi ajal sõpradega. Kui soovite serveerida oma prantsuse või itaalia juustuvalikut parimal võimalikul viisil, vaadake ka juustu- ja tapas-laudade valikut, mida pakume aadressil Kulina.
Kuidas juustu viilutada?
Viilutatud juustu saab kasutada võileibade valmistamiseks või serveerida külalistele suupisteks või magustoiduks. Ükskõik, milleks te oma juustu kasutada soovite, peaksite selle viilutama nii, et see näeks välja maitsev. Siin on mõned nõuanded selle kohta, kuidas seda teha:
Asetage juustuklots lõikelaual. Eemaldage ja visake ära juustu kattev ümbris.
Viilutage juustuplokk juustulõikuri või noa abil. Juustulõikuri erikonstruktsioon takistab juustu kleepumist ja tagab, et kõik viilud on sarnase paksusega. Lõika see üheainsa, ühtlase liigutusega.
Jätkake, kuni olete lõiganud piisavalt juustu oma külaliste jaoks. Ülejäänud osa juustust võib hoida külmikus hilisemaks. Veenduge, et võtate juustu, mida soovite serveerida, vähemalt paar tundi enne serveerimist välja. Juust peab soojenema, et see saaks oma aroomi täielikult välja anda.