Kokanoad

91 items total
Kokanuga VG10 20,5 cm, nahkümbrisega, Forged
Sale
117,76 € –21 %
92,65 €
FORGEDSDV305584
Kokanuga DAMASCUS 21 cm, pruun, Güde
Sale
1 680 € –20 %
1 344 €
GUDEDA780521
Kokanuga 1905 21 cm, F.Dick
Sale
146,40 € –15 %
Kokanuga 1905 21 cm, F.Dick
Veebis laos (3 pcs)
124 €
FDCK8194721
Kokanuga SEBRA 20,5 cm, Forged
Sale
74 € –20 %
Kokanuga SEBRA 20,5 cm, Forged
Veebis laos (>5 pcs)
59,20 €
FORGEDSDV623378
Kokanuga NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
Sale
259,95 € –26 %
192 €
ES515403
Kokanuga RAN PLUS 20 cm, must, Yaxell
Sale
232 € –20 %
185 €
YAX36600
Koka nuga Amici Wüsthof 16 cm
Sale
210 € –21 %
164 €
WU1011300116
Hiina kokanuga GRAND GOURMET PC 18,5 cm, WMF
Sale
125 € –25 %
93,60 €
WM1880406032
Kokanuga GRAND GOURMET 20 cm, WMF
Sale
110 € –23 %
84,32 €
WM1880396032
Hiina kokanuga CLASSIC IKON 18 cm, Wüsthof
Sale
241 € –10 %
216 €
WU467318
Kokanuga CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
Sale
157 € –10 %
141 €
WU459620
Kokanuga AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
Sale
142 € –23 %
109 €
FDCK8192222
Kokanuga CLASSIC 20 cm, Wüsthof
Sale
125 € –10 %
112 €
WU458220
Kokanuga OLIVE 20,5 cm, oliivipuust käepide, Forged
Sale
72 € –20 %
57,60 €
FORGEDSDV305225
Kokanuga ALPHA MIKARTA 21 cm, punane, Güde
Sale
318,70 € –20 %
254 €
GUDEM80521
Kokanuga KITA NORTH DAMASCUS 22,5 cm, Dellinger
Sale
139 € –19 %
112 €
DNGRSXLKH132
Kokanuga CARBON FRAGMENT 20 cm, must, Dellinger
Sale
116 € –20 %
92,80 €
DNGRH139CH
Kokanuga CLASSIC IKON 16 cm, Wüsthof
Sale
136 € –10 %
122 €
WU459616
Kokanuga KATAI 20,5 cm, Forged
Sale
131 € –20 %
104 €
FORGEDSDV620599
Kokanuga KINEO 20 cm, WMF
Sale
62,99 € –19 %
Kokanuga KINEO 20 cm, WMF
Veebis laos (>5 pcs)
50,40 €
WM1896156032
Up
More products

Kokanoad – noad, mida iga köök vajab

Mis on kokanuga?

Kokanuga on väga mitmekülgne kööginuga, mida kasutatakse paljude kulinaarsete ülesannete jaoks (liha lõikamiseks, viilutamiseks ja köögiviljade purustamiseks) ja üks kolmest noast, mis peaks olema igas köögis käepärast (vaadake meie täielikku kööginugade juhendit , et saada teada, mis on ülejäänud kaks nuga, millesse peaksite kindlasti investeerima).

Kokanoal on lai tera, mis ülespoole kaardudes moodustab selle otsa. Tera pikkus on tavaliselt 18-24 cm.

Mis vahe on kokanoal ja Santoku noal?

Kodukokad ja professionaalsed kokad kasutavad nii Santoku kui ka kokanuge erinevate lõikamistööde jaoks. Millised on põhilised erinevused nende kaht tüüpi nugade vahel? Kokanugadel on pikemad terad ja nende tera on kahe kaldega, erinevalt Santoku nugadest, mis on tavaliselt ühe kaldega. Kokanoa tera kuju paneb selle ettepoole „kiikuma”, Santoku noaga lõikate ühe, allapoole suunatud liigutusega.

Milleks kokanuga kasutatakse?

Kokanoa kumer tera võimaldab "kiigutavat" lõikamismeetodit, mis koos laia teraga muudab selle ideaalseks tööriistaks:

  • suure koguse köögiviljade ühekorraga tükeldamine
  • liha tükeldamine ja viilutamine
  • juustu viilutamine
  • puuviljade ja pähklite viilutamine, tükeldamine või purustamine

Kulinast leiate usaldusväärsete kaubamärkide valmistatud kvaliteetsed kokanoad, mis peavad kulumisele vastu kaua aega. Vaadake nugasid firmadelt nagu Wusthof, Zwilling või WMF. Samuti visake pilk peale meie enimmüüdud kokanugadele siit.

Kuidas kokanuga teritada?

Kui kasutate oma kokanuga igapäevaselt, peaksite seda üsna sageli teritama – vähemalt iga kahe nädala tagant, kasutades selleksnoateritajat. Parim viis kokanoa teritamiseks on terituskivi, millega tuleks seda mõlemalt poolt 15-20 kraadise nurga all teritada, samuti sobib selleks terasest terituspulk. Võite oma noa viia ka spetsialisti juurde.

Kuidas oma Santoku noa eest hoolitseda?

Kvaliteetsed kokanoad on üsna suur investeering, nii et kui soovite, et teie nuga kestaks kaua, järgige nugade puhastamisel ja hoiustamisel järgmisi lihtsaid reegleid.

  • noad on sageli nõudepesumasinas pestavad, kuid soovitame neid siiski käsitsi puhastada, kuna nõudepesumasina pesuvahendid võivad nende teraspinda kahjustada.
  • kui noal on puidust käepide, ärge pange seda nõudepesumasinasse.
  • puidust käepidemete kuivamise vältimiseks õlitage neid regulaarselt linaseemneõli või mesilasvahaga.
  • hoidke oma noad eraldi, et terad ei läheks nüriks. Kasutage noaalust või noaümbrist
  • teritage oma nuga regulaarselt