Kokanoad

17 items total
Kokanuga PERFORMER 16 cm, Wüsthof
242 €
WU1061200116
Kokanuga PERFORMER 20 cm, Wüsthof
284 €
WU1061200120
Kokanuga GOURMET 20 cm, Wüsthof
73,75 €
WU456220
Kokanuga CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
157 €
WU459620
Kokanuga CLASSIC 18 cm, Wüsthof
115 €
WU458218
Kokanuga CLASSIC IKON 16 cm, kreemjas, Wüsthof
136 €
WU4596016
Kokanuga GOURMET 23 cm, Wüsthof
78,90 €
WU456223
Kokanuga GOURMET 16 cm, Wüsthof
63 €
WU1035044816
Kokanuga CLASSIC 16 cm, Wüsthof
104 €
WU1030130116
Kokanuga GOURMET 18 cm, Wüsthof
74 €
WU1035044818
Kokanuga TWIN CUISINE , Zwilling
178 € –24 %
134 €
ZW30341201
Kokanuga PROFESSIONAL "S" 26 cm, Zwilling
154 € –32 %
104 €
ZW31021261
Kokanuga FOUR STAR 20 cm, Zwilling
119 € –41 %
70 €
ZW31071201
Kokanuga KAPPA 21 cm, hõbedane, Güde
156 €
GUDE80521
Kokanuga GERMAN PAKKA WOOD 20 cm, pruun, Dellinger
31,70 €
DNGRXZB2SC8
Kokanuga NOW S 20 cm, punane, Zwilling
45,73 € –10 %
41 €
ZW53081201

Kokanoad – noad, mida iga köök vajab

Mis on kokanuga?

Kokanuga on väga mitmekülgne kööginuga, mida kasutatakse paljude kulinaarsete ülesannete jaoks (liha lõikamiseks, viilutamiseks ja köögiviljade purustamiseks) ja üks kolmest noast, mis peaks olema igas köögis käepärast (vaadake meie täielikku kööginugade juhendit , et saada teada, mis on ülejäänud kaks nuga, millesse peaksite kindlasti investeerima).

Kokanoal on lai tera, mis ülespoole kaardudes moodustab selle otsa. Tera pikkus on tavaliselt 18-24 cm.

Mis vahe on kokanoal ja Santoku noal?

Kodukokad ja professionaalsed kokad kasutavad nii Santoku kui ka kokanuge erinevate lõikamistööde jaoks. Millised on põhilised erinevused nende kaht tüüpi nugade vahel? Kokanugadel on pikemad terad ja nende tera on kahe kaldega, erinevalt Santoku nugadest, mis on tavaliselt ühe kaldega. Kokanoa tera kuju paneb selle ettepoole „kiikuma”, Santoku noaga lõikate ühe, allapoole suunatud liigutusega.

Milleks kokanuga kasutatakse?

Kokanoa kumer tera võimaldab "kiigutavat" lõikamismeetodit, mis koos laia teraga muudab selle ideaalseks tööriistaks:

  • suure koguse köögiviljade ühekorraga tükeldamine
  • liha tükeldamine ja viilutamine
  • juustu viilutamine
  • puuviljade ja pähklite viilutamine, tükeldamine või purustamine

Kulinast leiate usaldusväärsete kaubamärkide valmistatud kvaliteetsed kokanoad, mis peavad kulumisele vastu kaua aega. Vaadake nugasid firmadelt nagu Wusthof, Zwilling või WMF. Samuti visake pilk peale meie enimmüüdud kokanugadele siit.

Kuidas kokanuga teritada?

Kui kasutate oma kokanuga igapäevaselt, peaksite seda üsna sageli teritama – vähemalt iga kahe nädala tagant, kasutades selleksnoateritajat. Parim viis kokanoa teritamiseks on terituskivi, millega tuleks seda mõlemalt poolt 15-20 kraadise nurga all teritada, samuti sobib selleks terasest terituspulk. Võite oma noa viia ka spetsialisti juurde.

Kuidas oma Santoku noa eest hoolitseda?

Kvaliteetsed kokanoad on üsna suur investeering, nii et kui soovite, et teie nuga kestaks kaua, järgige nugade puhastamisel ja hoiustamisel järgmisi lihtsaid reegleid.

  • noad on sageli nõudepesumasinas pestavad, kuid soovitame neid siiski käsitsi puhastada, kuna nõudepesumasina pesuvahendid võivad nende teraspinda kahjustada.
  • kui noal on puidust käepide, ärge pange seda nõudepesumasinasse.
  • puidust käepidemete kuivamise vältimiseks õlitage neid regulaarselt linaseemneõli või mesilasvahaga.
  • hoidke oma noad eraldi, et terad ei läheks nüriks. Kasutage noaalust või noaümbrist
  • teritage oma nuga regulaarselt