Köögivilja neljakandiline riiv – teie asendamatu abivahend toidu valmistamisel
Käsitsi köögi neljakandilised riivid
Neljakandiline riiv on teravate avadega köögitööriist, mida tavaliselt kasutatakse köögiviljade, juustu, sidruni või apelsinikoore, vürtside (ingveri, küüslaugu või muskaatpähkli) riivimiseks ning seda saab kasutada ka muude pehmete toiduainete (nt või) riivimiseks. See on põhiline köögitarvik, sarnane spiraallõikuritele või mandoliinidele.
Kuidas tagada riivi kasutamisel ohutus?
Kuigi riivimine on palju ohutum kui noaga liha lõikamine, tuleb selle kasutamisel olla ettevaatlik. Saate kasutada sõrmekaitseid ning meie riividel on allosas või servadel kummist stopperid, mis takistavad soovimatut libisemist.
Milliseid riive on võimalik valida?
Saadaval on erinevat tüüpi köögiriive ning nende valik sõltub soovitud tulemusest ja riivitavatest toiduainetest.
- Mitmekülgsed riivid: Sellisel riivil on tavaliselt neli külge erinevat tüüpi avadega (suured, väiksemad, jämedad, viilutavad). Ülaosas olev käepide tagab kindla haarde ja erinevad riivimispinnad muudavad seda tüüpi riivi universaalseks köögiriistaks.
- Lame neljakandiline riiv: Seda tüüpi neljakandiline riiv (mida nimetatakse ka riiviks) on väga lihtne kasutada, kuna see on lame, püsib hästi igal kausil ja seda on kõige lihtsam hoiustada. Sellel on üks võrgusilmaga plaat, millel on suhteliselt suur võrgusilma pind.
- Tsitruseriiv: See on kitsas neljakandiline riiv sidrunite ja muude tsitrusviljade jaoks, mida kasutatakse sidrunite ja muude tsitrusviljade koore riivimiseks, kuid see on väga kasulik ka küüslaugu, ingveri, muskaatpähkli või kõva juustu, näiteks parmesani riivimiseks.
- Trummelriiv: Vahetatavate trumlitega trummelriiv peeneks või jämedaks riivimiseks on ideaalne tööriist suurema koguse juustu, porgandi, kurgi, kartuli, suvikõrvitsa või šokolaadi riivimiseks. Toiduained asetatakse trumlisse ja riivitakse käepideme pööramisega.
Parimad köögiriivid
Kulina pakub laia valikut köögiriive. Kui otsid tõeliselt kvaliteetseid riive, siis vali Microplane, WMF ja Oxo riivid.
Microplane riivid on tuntud üle maailma ning neid kasutavad parimad kokad parimates restoranides. Microplane zester on tõenäoliselt üks maailma populaarsemaid riive, seega veendu, et see on ka sinu köögis olemas.
Kui on vaja riivida suuremaid toidukoguseid, saad kasutada ühte meie köögikombainidest või elektrilistest hakkijatest ja purustajatest.