Köögiviljakoorijad

19 items total
Julienne koorija SAFESTORE20168, oranž, Joseph Joseph
12,55 €
JS20168
Tomatikoorija INGENIO K2074014, Tefal
10,49 € –7 %
9,71 €
TEFK2074014
Köögiviljakoorija DUO, Joseph Joseph
9,80 €
JS80005
Köögiviljakoorija INGENIO, Tefal
10,49 € –6 %
9,80 €
TEFK2071814
Tomatikoorija, roheline, Victorinox
19,60 €
VN760794
Tomatikoorija, roosa, Victorinox
6,70 €
VN760795
Tomatikoorija, punane, Victorinox
6,79 €
VN760791
Köögiviljakoorija GOOD GRIPS 13 cm, lilla, plastik, OXO OXO11244500
Köögiviljakoorija SAFESTORE 20167, roheline, Joseph Joseph JS20167
Köögiviljakoorija TWIN must, Zwilling
11,31 € –11 %
10 €
ZW38185060

Köögiviljakoorijad - teie köögis peab olema olemas

Mis on köögiviljakoorija?

Köögiviljakoorija on kööginõu, mida kasutatakse puu- ja köögiviljade koorimiseks. Sellel on terav tera, mis libiseb üle köögivilja pinna, kraapides naha säästlikult ära, jättes alles sisemise liha.

Veebilehel Kulina pakume teile köögiviljakoorijad sellistelt tuntud kaubamärkidelt nagu Victorinox, WMF, ja Joseph Joseph.

Milleks kasutatakse köögiviljakoorijat?

Köögiviljakoorijat ei kasutata mitte ainult selliste köögiviljade nagu kartuli, porgandi, baklažaani, mangoli või pähkli koorimiseks.

Neid saab kasutada ka šokolaadi või juustu õhukeste viilude lõikamiseks ning köögiviljade viilutamiseks ribadeks, mida saab kasutada köögiviljapasta või salatite valmistamiseks.

Tavalised köögiviljad, mida sageli kooritakse, on kartulid, porgandid, kurgid, suvikõrvitsad, õunad ja pirnid. Pidage meeles, et kõik köögiviljad ei vaja koorimist ja mõned, nagu peet või bataat, võivad olla isegi toitvamad, kui neid süüa koorega.

Millised on erinevused Y-Pe ja külgkoorija vahel?

Y-koorijal on oma nime saanud selle kuju järgi; see näeb välja nagu Y-täht. Sellel on pikk, sirge käepide, mille tera on selle otsas kergelt kaldu. Tera, mis on sageli valmistatud roostevabast terasest, on sirge ja terav tera, mis on otsa poole veidi kumer. Kuna tera kohandub kergesti toote kujuga ja väike kõverus otsas aitab eemaldada vead või silmad, on Y-koorijad suurepärased köögiviljade, näiteks kartulite ja porgandite koorimiseks.

Külgkoorija tera seevastu on paralleelne käepidemega ja koorib köögivilju küljelt. Tera on sageli hammastatud või hammastatud, mistõttu sobib see ideaalselt kõva koorega köögiviljade, näiteks pähkli või kõrvitsate koorimiseks. Selle käsitsemine nõuab veidi rohkem pingutust kui Y-koopiaga, kuna tera on käepidemega risti ja sellega on raskem liikuda kurvides.

Kui teile meeldib köögivilju süüa, siis võib teid huvitada ka meie köögiruutide ja -laasturite, elektriliste hakkurite ja purustite ning köögikombainide valik.