lauanoad
Lauavahvlid - teie põhiline söögiriistad söögi põhiroogi jaoks
Lauavahvlid on söögiriistad, mida kasutatakse peamiselt tahkete esemete, näiteks liha, köögiviljade ja teravilja, võtmiseks ja söömiseks. Neil on kaks kuni neli hammast ja nendega on tavaliselt kaasas samast söögiriistakollektsioonist pärit lauanoad ja -lusikad.
Lauavahvleid on mitmesuguse kuju ja suurusega ning need on sageli valmistatud roostevabast terasest või terasest. Neid kasutatakse igapäevaselt, kõikides olukordades ja kõigil puhkudel. Need on väga sageli suuremate söögiriistade komplektide osa.
Millised on kahvlitüübid?
Kahvleid on mitmesuguseid, igaühel neist on oma kindel otstarve. Allpool on loetletud mõned kõige tüüpilisemad sordid:
- Lauahark: See on kõige sagedamini kasutatav kahvlitüüp, mida kasutatakse söögi söömiseks laua taga. Tavaliselt on sellel neli hammast ja pikk käepide.
- Magustoidukahvel: magustoiduhaarukal on lühemad kihvad ja väiksem kui kahvel. See on mõeldud kasutamiseks magustoitude, sealhulgas kookide, pirukate ja kondiitritoodete valmistamiseks.
- Kalahark: See kahvel on valmistatud spetsiaalselt kalatoitude söömiseks. See on pikk, õhuke ja kergelt kumera otsaga.
- Serveerimisvars: Sellel kahvlil on pikad kihvad, mida kasutatakse suurte roogade, näiteks pajaroogade või salatite serveerimiseks.
Üldiselt määrab see, millist kahvlit te kasutate, seda, millist toitu te sööte või serveerite. Kahvleid on mitmesuguse disainiga, mis täidavad erinevaid funktsioone ning võivad parandada söömise ja serveerimise tõhusust ja naudingut.
Mis vahe on kahvel ja serveerimiskahvel?
A serveerimiskahvel kahvel ja kahvel eristatakse eelkõige nende suuruse ja otstarbe järgi.
kahvel on tavalise suurusega kahvel, mida kasutatakse lauas üksikute portsjonite jaoks. See on mõeldud väikeste kuni keskmise suurusega toiduportsjonite, näiteks makaronide, liha või köögiviljade võtmiseks ja tarbimiseks.
serveerimiskahvelon seevastu suurem kaal, pikem käepide ja pikemad kihvad kui kahvel. See on mõeldud suuremate toiduportsjonite, näiteks praadide, liha, kalkunite jne serveerimiseks. On ka suuremaid lihaharusid, mida kasutatakse köögis peamiselt praadi või singi lõikamiseks.
Serveerimisvarbade kihvad on sageli pikemad kui lauavarbadel, mistõttu sobivad need paremini suuremate roogade serveerimiseks. Serveerimisvarbasid on mitmesugustes suurustes ja kujundusega. Need kuuluvad sageli serveerimisriistade komplekti, mida kasutatakse pidulikel söögikohtadel või eriüritustel, ning need on tavaliselt keerukamad ja dekoratiivsemad kui lauavarbad.