Lauanõud

9 items total
Eelroataldrik EARTH & SKY 17 cm, MIJ
10,99 €
MIJC9013
Eelroataldrik NIN-RIN 17 cm, MIJ
10,99 €
MIJC9026
Tapase taldrik BB BLACK 17 cm, MIJ
9,89 €
MIJC0655
Tapase taldrik AURORA 17 cm, MIJ
10,99 €
MIJC9052
Eelroataldrik TENMOKKU 17 cm, MIJ
11 €
MIJC8076
Madal plaat White Star 17 cm MIJ
10,99 €
MIJC8071
Tapase taldrik WHITE FADE 17 cm, MIJ
9,89 €
MIJC0675
Magustoidutaldrik PEKOE 17 cm, must, REVOL
34,65 €
RV653638

Söögitaldrikud – kõige olulisemad taldrikud

Söögitaldrik on taldrik, mida tavaliselt kasutatakse õhtusöögi või lõunasöögi serveerimiseks. Paljud inimesed eelistavad aga kasutada suuri taldrikuid ka hommikusöögi ajal, kuna leiavad, et hommikusöögi- või magustoidutaldrikud on neile liiga väikesed. Standardse söögitaldriku läbimõõt oli 26,5 cm, kuid viimastel aastatel on üha rohkem restorane ja kasutajaid otsustanud suuremate, kuni 30 cm läbimõõduga, taldrikute kasuks.

Kuidas valida söögitaldrikut?

Enne kui otsustate konkreetse mudeli kasuks, kaaluge taldriku suurust ja hoiuruumi. Pidage meeles, et tavaliselt ei piisa ühest taldrikukomplektist ja teil peaks olema vähemalt kaks komplekti erinevateks sündmusteks või erinevat tüüpi lauakatteks. Valige stiil ja materjal, mis sobivad kõige paremini teie interjööri ja muude, olemasolevate, sööginõudega.

Milliseid materjale söögitaldrikute valmistamiseks kasutatakse?

Enne mustrite ja värvide valimist on mõttekas keskenduda materjalile, mida tegelikult soovite. See on hea lähtepunkt ka muude elementide – söögiriistade, klaaside või roogade serveerimisel.

Söögitaldrikud on tavaliselt valmistatud portselanist, keraamikast või kivikeraamikast.

  • Portselanist taldrikud

Portselani kõrge põlemistemperatuuri tulemuseks on mittepoorse pinnaga ja erakordselt vastupidav materjal. Tavaliselt on portselantaldrikud nõudepesumasina ja mikrolaineahju kindlad, väga mitmekülgsed ning valgest portselanist taldrikud teenivad teid mitmetel erinevatel sündmustel.

  • Keraamilised taldrikud

Üks populaarsemaid materjale söögitaldrikute valmistamiseks on keraamika. Erinevalt portselanist valmistatakse keraamilised taldrikud madalamal temperatuuril põletatud jämedast savist, mille tulemuseks on vähenenud kõvadusega poorne aine.

Keraamika hind on väiksem kui portselani hind, kuid võite siiski selle eest saada üsna suurepäraselt viimistletud tooteid, mis sobivad ideaalselt kodudesse, väikestesse pagaritöökodadesse, kondiitripoodidesse ja kohvikutesse, kuhu sobib argisem ja maalähedasem välimus.

  • Kivikeraamikast taldrikud

Nendel taldrikutel on ainulaadne glasuuritud pind, mis annab materjalile sileda välimuse ja mitteläbilaskva pealispinna, mistõttu on need regulaarseks kasutamiseks ideaalsed. Vältige kivikeraamika kasutamisel äärmuslikku kuumust ja külma, kui soovite selle eluiga pikendada. Pidage meeles, et käsitsi maalitud taldrikuid võib olla vaja käsitsi pesta.

Pakume Kulinas suurepärast valikut söögitaldrikuid erinevatelt tuntud tootjatelt, sealhulgas MIJ, Revol, Eva Solo ja Bitz. Samuti saate tutvuda meie supitaldrikute või söögikaussidega, et muuta teie nõudekomplekt terviklikuks ja praktiliseks.