Leivanoad

1 items total

Leivanuga - nuga igasse kööki

Mis teeb noast leivanoa?

Leivanõel on pikk, hammastatud teraga nuga. See on tavaliselt üsna paindlik ja piisavalt õrn, et hoida leiba puutumatuna, kuid samas ka viilutada. Hammastatud tera võimaldab lõigata pehmet leiba ja läbida selle kooriku ilma sakiliste servadeta ning ilma leiba purustamata ja lamedaks löömata. Seda tüüpi nuga on üks kolmest hädavajalikust noast igas köögis - vaata meie ülimat juhendit noa ostmise kohta siit.

Kulina leiate kvaliteetseid roostevabast terasest leivanuge, mida toodavad usaldusväärsed kaubamärgid nagu Wusthof, Zwilling või WMF. Võite valida ka Hollandi kaubamärgi Forged sepistatud leivanuge või vaadata meie kõige paremini müüdavaid leivanuge siit.

Milleks kasutatakse leivanuga?

Leivanõel on väga mitmekülgne ja seda võib kasutada mitte ainult leiva lõikamiseks. Tänu oma hammastatud terale sobib see ideaalselt nii pehmete kookide (biskviit) kui ka tihedate kookide (kookide), kõigi puuviljade ja kõva koorega köögiviljade - tomatite, ananasside, kõrvitsate, arbuuside jne - lõikamiseks.

Kuidas teritada leivanuga?

Nuga leiba tuleb teritada, kuid seda ei pea teritama nii tihti kui kokanuga. Automaatset hammastatud noa teritajat ei ole olemas, seega peate seda tegema käsitsi. Hammastatud teraga noa teritamiseks on vaja keraamilist või terasest teritusvarda. Võtke oma leivanõel, asetage see vardale ja liigutage seda paar korda üles-alla. Seda tuleb teha hammaste kaupa kogu noa ulatuses, viies varras ettevaatlikult läbi iga hammaslõike. Võite viia oma noa ka spetsialisti juurde.

Kuidas hoolitseda oma leivanoa eest?

Kui soovite, et teie leivanõel kestaks kaua, järgige kindlasti neid lihtsaid nugade puhastamise ja hoiustamise reegleid:

  • noad on sageli nõudepesumasinas pestavad, kuid soovitame puhastada nuga käsitsi, kuna nõudepesuvahendid võivad kahjustada terasetera pinda
  • kui noal on puidust käepide, ärge pange seda nõudepesumasinasse
  • puust käepideme kuivamise vältimiseks õlitage need regulaarselt linaõli või mesilasvahaga
  • hoidke oma nuga eraldi, et terad ei muutuks tuhmiks. Kasutage noaplokki või nugade kohvrit
  • teritage oma nuga regulaarselt