Lihanoad

3 items total

Pardinad - lihatükkide lihtne viilutamine

Mis on sparranõel?

Spoonimisnuga, mida kutsutakse ka "viilimisnoaks", on õhuke, sileda ja suurepärase lõikekvaliteediga nuga, mille terav 17 cm tera on terav. See on ideaalne nuga:

  • punase liha või kodulindude viilutamine
  • toore või keedetud filee peeneks viilutamine
  • ühtlase paksusega viilude lõikamine
  • larding

Veebilehel Kulina leiad professionaalsed sparraveitsid Zwilling, Wusthof või WMF, mis on valmistatud vastupidavast kvaliteetsest roostevabast terasest.

Kuidas toimub spoonimine?

Pardeldamine on kulinaarne tehnika, mida kasutatakse suurte lihatükkide valmistamiseks. See hõlmab pikkade rasvaribade kudumist liha sisse spetsiaalse nuga, mida nimetataksepitsinõelaks. Tänu maandumisele, kui rasv küpsetamise käigus sulab, on praad või ribid niiskemad, pehmemad ja maitsvamad.

Kui olete rasva ribad ära lõiganud, pange seapekk enne seapekkide valmistamist sügavkülma - ribasid on lihtsam liha sisse panna, kui need on tahkestunud.

Kuidas hoolitseda oma sparranõela eest?

Kööginoad on üsna suur investeering, nii et kui soovite, et teie noa kestaks kaua, järgige kindlasti neid lihtsaid reegleid, kuidas oma noad puhastada ja hoiustada:

  • noad on sageli nõudepesumasinas pestavad, kuid soovitame puhastada nuga käsitsi, kuna nõudepesuvahendid võivad kahjustada terasetera pinda
  • kui noal on puidust käepide, ärge pange seda nõudepesumasinasse
  • puust käepideme kuivamise vältimiseks õlitage need regulaarselt linaõli või mesilasvahaga
  • hoidke oma nuga eraldi, et terad ei muutuks tuhmiks. Kasutage noaplokki või nugade kohvrit
  • teritage oma nuga regulaarselt noateritaja abil

Kui valmistate oma köögis sageli liha, võite vaadata ka meie konditustamis- ja fileerimisnugade valikut.