Lõhenoad

2 items total
Lõhenuga PROFESSIONAL "S", Zwilling
Akce Outlet
171 € –15 %
145 €
ZW31122311
Lõhenuga FOUR STAR 31 cm, Zwilling
144 € –37 %
89,90 €
ZW31082311

Lõhe noad - valmistage oma suurt kala ette seda kahjustamata

Kas ma vajan oma kööki lõhe nuga?

Suuremate kalade, nagu lõhe, tuunikala või merluus, fileerimiseks, viilutamiseks ja nülgimiseks on vaja spetsiaalset nuga, nii et kui te valmistate seda tüüpi kala regulaarselt, võib olla hea mõte osta korralik lõhenõel. Seda tüüpi noa onumbes 30 cm pikkune õhuke, paindlik ja terav tera , mida saab kergesti libistada kala naha ja liha vahele, ilma seda lõhkumata või rebimata, nagu see võib juhtuda tavalise kokanoa või leivanoa kasutamisel.

Lõhe nuga sobib ideaalselt ka suitsulõhe üliõhukeste viilude lõikamiseks, kuna tera struktuur takistab toore kala kleepumist.

Milline on kõige lihtsam viis lõhe nülgimiseks?

Lõhe nahka võib kuumal pannil krõbedaks praadida ja see on väga maitsev, kuid kui teil on vaja lõhe fileerida, kasutage selleks allpool toodud juhiseid:

  • Eemaldage lõhe luud. Tavaliselt tükeldavad kalakaupmehed lõhe enne müüki tükkideks ja konditustatud, kuid kontrollige veel kord, et lõhe oleks ilma nõelakondideta. Kui asetate lõhe küljega allapoole üle kausi serva, on nõelaluud hõlpsasti eemaldatavad.
  • Asetage lõhe nahaga allapoole jäävale taldrikule lõikelauale
  • Tehke naha ja liha vahele väike sisselõige ning asetage lõhe või muu terav nuga naha ja liha vahele. Hoidke kala kindlalt nahast kinni, suunake nuga alla naha poole ja libistage nuga aeglaselt naha ja liha vahele.
  • Pöörake nuga nii, et see oleks paralleelselt lõikelaudaga, ja hoides ühe käega lõhe nahast tugevalt kinni, saagige teise käega lõhe liha vastassuunas läbi, eraldades lõhe naha lõhe lihast. Jälgige, et te ei lõikaks liiga sügavale liha sisse, hoides nuga paralleelselt lõikelauaga, võimalikult lähedal nahale.

Lõikanoad on suurepärased köögi abilised ja kui need on kvaliteetsed, siis teenivad nad teid aastaid. Valmistatud kõrgekvaliteedilisest roostevabast terasest, püsivad need väga kaua roosteta ja teravad. Veebilehelt Kulina leiate kvaliteetsed lõikanoad sellistelt tuntud kaubamärkidelt nagu Zwilling ja Wüsthof.

Kuidas hoolitseda oma lõhe noa eest?

Kööginugad on üsna suur investeering, nii et kui soovite, et teie lõunanuga kestaks kaua, järgige kindlasti neid lihtsaid reegleid, kuidas oma noad puhastada ja säilitada:

  • noad on sageli nõudepesumasinas pestavad, kuid soovitame puhastada nuga käsitsi, kuna nõudepesuvahendid võivad kahjustada terasetera pinda
  • kui noal on puidust käepide, ärge pange seda nõudepesumasinasse
  • puust käepideme kuivamise vältimiseks õlitage need regulaarselt linaõli või mesilasvahaga
  • hoidke oma lõhe nuga eraldi (võimaluse korral kasutage noakotti)
  • teritage oma nuga regulaarselt