2 items total

Noad–teie parimad relvad köögis ning kõige olulisem köögiriist!

Ilma noata pole kööki. Head noad on igale kokale väga olulised - pole vahet, kas olete kodukokk või meisterkokk Michelini restoranis. (Rohkem infot õige noa valimise kohta oma kööki saate lugeda  meie täielikust nugade juhendist siin) 

Milliseid nuge vajate?

Kõrgekvaliteedilised noad võivad olla väga kallid, kuid noasse investeerimine on väga hea strateegia, sest selliste brändide noad nagu Zwilling, Forged, Wusthof või WMF on väga vastupidavad (seega ei pea iga paari aasta järel uut nuga ostma) ning mugavad kasutada.

Hea uudis on see, et põhitöödeks köögis vajate vaid kolme tüüpi nuga:

  1.  Kokanuga - suur nuga erinevat tüüpi kulinaarsete ülesannete jaoks.
  2. Köögi- ja puuviljanuga – väikesed, käepärased noad väikeste ülesannete ja koostisosade jaoks
  3. Leivanuga – säbrulise teraga nuga

Mis tüüpi nuge kööki osta?

Kulinast leiate suurel arvul tippkvaliteedilisi kööginuge eri koostisosade ja eesmärkide jaoks. Meil on noad, mis sobivad hästi liha jaoks - konditustamise noad, lihanoad, Santoku noad, lihunikunoad ja raiumisnoad. Samuti pakume laia valikut köögiviljanuge koorimiseks. Samuti on meil mõned eriotstarbelised noad - viilutamiseks, lõhe, singi, steikide, juustu, küpsetiste jaoks ning gurmeenoad.

Samuti võite osta nugade komplekti, mis on kasulikud igat tüüpi kulinaarsete ülesannete jaoks või komplekti juustunuge. See on ka ideaalne kink pulmadeks või mõne kokandusarmastaja sünnipäevaks. Kui armastate liha või otsite grilli ja liha armastajast abikaasale, isale või sõbrale suurepärast kinki, võite mõelda ka  steiginugade komplekti peale,  millel on ohutuks hoiustamiseks elegantne ümbris. 

Kuidas nuge hooldada ja neid hoiustada?

Kui tahate, et noad eluaja kestaks, siis pidage meeles:

  1. peske neid pärast kasutust käsitsi ja kuivatage riidega (vältige nugade panemist nõudepesumasinasse, eriti puidust käepidemetega nuge),
  2. kasutage alati  lõikelauda  ja veenduge, et see on materjalist, mis nuge ei nürista
  3. hoiustage nuge eraldi  noahoidjas või eraldi riiuiil
  4. teritage nuge regulaarselt õigete tööriistadega - vaadake siit  meie noateritajaid