Ahjupannid luubi all

oven safe pan

Tahad valmistada praadi koos kartulite ja köögiviljadega algusest lõpuni ühes potis? Siis on ahjupannud just teie jaoks. Need saavad hakkama nii praadimise kui ka küpsetamisega ja peavad siiski vastu kõrgetele temperatuuridele. Vaatame neid lähemalt, et te teaksite, mida oma toiduvalmistamisel silmas pidada.

Millised pannid sobivad ahju jaoks

Ideaaljuhul valige pann, millel on märge "ahjukindel" või millel on ahjusümbol. Kui te sellist ei leia, siis otsustage, millisest materjalist pann ja käepide on, ning milline on kõrgeim temperatuur, mis on antud nõudele ohutu. Need väärtused jäävad üldiselt vahemikku 200 °C ja 260 °C, mõned pannid sobivad grillimiseks kuni 300 °C.

Teavet ahjude sobivuse või temperatuuripiirangute kohta vt tootespetsifikaadis. Ahjupannid ei garanteeri mitte ainult seda, et te valmistate neis soovitud toitu, vaid ka seda, et need taluvad ohutult kõrgeid temperatuure ja ei kaota nende tõttu oma omadusi.

Pannoode

Ahjupannu materjal mängib kindlasti suurt rolli.

litinova panev do trouby

Valurauapannid ahju jaoks

Valuraua, millel on suurepärane soojusjuhtivus, on esimene valik, mistõttu on see ideaalne roogade jaoks, mis algavad pliidil ja lõppevad ahjus.

Vt

ocelova panev do trouby

Teraspannid ahju jaoks

Teras on vastupidav ja veidi kergem kui malm, mistõttu on seda toiduvalmistamisel palju lihtsam käsitseda. See sobib igasuguste praetud roogade valmistamiseks ja ka erinevate lihade valmistamiseks.

Vt

nerezove panve do trouby

Roostevabast terasest ahjupannid

Roostevaba teras on samuti suurepärane valik, kuigi see ei juhi soojust nii tõhusalt kui malm ja teras. Teisest küljest peab see vastu peaaegu kõigele, isegi kõrgeimatele temperatuuridele. See sobib ideaalselt igasuguse küpsetamise ja praadimise jaoks.

Vt

titanove panve do trouby

Titaanist ahjupannid

Titaan on äärmiselt tugev, vastupidav ja mitte raske. Sellel on suurepärased mittekleepuvad omadused, mistõttu sobib see ideaalselt selliste roogade jaoks nagu frittata, kuid saab hakkama ka muude roogadega, mis nõuavad ühtlast temperatuuri.

Vt


Ahju mittekleepuvad pannid

Muud mittekleepuvad ahjupannid, sealhulgas keraamilised, ei pruugi olla nii hea valik. Tegelikult ei pea nende pinnad tavaliselt vastu kõrgeimatele temperatuuridele, nii et kuigi neid saab küpsetada, võib nende kasutamine olla piiratud.


Vt
Meie nõuanne
Loe ka
->
jakou velikost panve
Kuidas valida õige suurusega pann?
Ei ole kindel, millist panni suurust kasutada? Me anname teile nõu, kuidas seda määrata.


Parimad ahjupannid klientide hinnangute järgi

poklice panve do trouby
Käepide, kaas ja konstruktsioon

Teine absoluutselt oluline element on käepidest materjal, millest see on valmistatud. See peab vastu pidama kõrgetele temperatuuridele, milleks on tavaliselt metall või silikoon. Vältige üldse puidust käepidemeid ja kontrollige põhjalikult plastist käepideme vastupidavust. Ideaalne on eemaldatava käepidemega ahjupann.

Ka kaane peaks olema samale kontrollile allutatud. Ja see peab olema valmistatud vastupidavast materjalist. Klaas ja metall kipuvad olema hermeetilised, teiste puhul vaadake tootja soovitusi.

Ja viimasena, kuid mitte vähem tähtsana, väärib tähelepanu ka disain. Tegelikult sobib üheosaline pann palju paremini ahjus kasutamiseks, sest sellel ei ole "nõrka" kohta, kus võib tekkida kahjustusi.

Küpsetusplaadid

Ahjupannide tüübid

grilovaci panev do trouby

Ahjugrilli pannid

Need on mõeldud liha ja köögiviljade grillimiseks.

Vt

Sote panev do trouby

Sügavad ahjupannud

Need sobivad suurepäraselt lasanje või kastmete valmistamiseks.

Vt

panve do trouby s poklici

Ahjukaanega pannid

Need sobivad suurepäraselt igasuguste hautiste jaoks.

Vt

wok do trouby

Ahju wok

See sobib ideaalselt praadimiseks ja hilisemaks küpsetamiseks.

Vt

top panve do trouby
Kvaliteetsed ahjupannid
De Buyer on tuntud Prantsuse kaubamärk, mida te kindlasti ei tohiks valides vahele jätta. Tegelikult on De Buyer ahjupannid tuntud oma erakordse soojusjuhtivuse poolest ja suudavad sageli taluda kuni 300 °C temperatuuri.

Teine suur tegija on Saksa ettevõte .Wollmis on spetsialiseerunud mittekleepuvatele titaanpannidele. Woll-ahjupannidel on tavaliselt eemaldatav käepide ja nad on vastupidavad kuni 250 °C.

Saksa kaubamärk ei valmista teile samuti pettumust.Petromaxmis on spetsialiseerunud traditsioonilistele malmist nõudele. Petromaxi ahjupannid on vastupidavad ja kuna need taluvad väga kõrgeid temperatuure, sobivad need lisaks ahjule ka lahtisel tulel küpsetamiseks.
KKK
Kõige sagedamini esitatud küsimus
Millised pannid ei sobi ahju jaoks?
Plastik- või puust käepidemetega pannid, vanad teflonkattega pannid, kaitsekatteta alumiiniumpannid, kehva konstruktsiooniga pannid ja tundmatu temperatuuripiiriga pannid.
Kas ma võin ahjus kasutada mittekleepuvat pannilehte?
Jah, kuid oluline on kontrollida tootja spetsifikatsiooni. Enamikku kleepumisvastaseid panni võib kasutada ahjus maksimaalselt 250 °C juures, kuid selle temperatuuri ületamisel võib kleepumisvastane pind kahjustada.
Millised on parimad materjalid ahjupannide jaoks?
Parimad on malm, roostevaba teras, teras ja titaan. Need materjalid on vastupidavad kõrgetele temperatuuridele ja jaotavad soojust ühtlaselt, mistõttu on need ideaalsed küpsetamiseks ja praadimiseks.
Kuidas hooldada panni pärast ahjus kasutamist?
Laske pannil jahtuda, seejärel eemaldage toidujäägid, pühkige paberrätikuga või peske sooja veega ilma pesuvahendita ja kuivatage põhjalikult.
Kuidas ma tean, kas mõni pann sobib ahju jaoks?
Milline pann sobib ahju jaoks, saate kindlaks teha materjali (malm, roostevaba teras, teras, titaan), käepideme vastupidavuse (metall, silikoon, eemaldatav) ja tootja märgistuse järgi. Otsige pakendilt või otse pannil ahjusümbolit või märget "ahjukindel". Kontrollige ka tootja poolt märgitud maksimaalseid temperatuuripiiranguid.