Tahad valmistada praadi koos kartulite ja köögiviljadega algusest lõpuni ühes potis? Siis on ahjupannud just teie jaoks. Need saavad hakkama nii praadimise kui ka küpsetamisega ja peavad siiski vastu kõrgetele temperatuuridele. Vaatame neid lähemalt, et te teaksite, mida oma toiduvalmistamisel silmas pidada.
Ideaaljuhul valige pann, millel on märge "ahjukindel" või millel on ahjusümbol. Kui te sellist ei leia, siis otsustage, millisest materjalist pann ja käepide on, ning milline on kõrgeim temperatuur, mis on antud nõudele ohutu. Need väärtused jäävad üldiselt vahemikku 200 °C ja 260 °C, mõned pannid sobivad grillimiseks kuni 300 °C.
Teavet ahjude sobivuse või temperatuuripiirangute kohta vt tootespetsifikaadis. Ahjupannid ei garanteeri mitte ainult seda, et te valmistate neis soovitud toitu, vaid ka seda, et need taluvad ohutult kõrgeid temperatuure ja ei kaota nende tõttu oma omadusi.