Pannid - kuidas õiget valida?
Pannid, just nagu ka potid ja noad, on kohustuslik köögitarvikud. Kui mõtlete, millist panni tõesti vaja läheb, millised pannid on parimad ning milline on parim panni materjal, siis vaadake, mille teie jaoks valmis pannud oleme või vaadake siit meie täielikku pannide juhist .
Kööki õige panni ostmine oleneb mitmest faktorist, näiteks millist toitu tavaliselt valmistate, kui tihti süüa teete, millist potti kasutate, milline on teie toiduvalmistamise stiil või mitmele inimesele tavaliselt süüa teete. Aga, kui tahate osta kööki baasvarustust, siis peaksite alustama järgneva 4 panniga:
4 kohustuslikku panni igasse kööki:
- väike pann praemunadele, munapudrule, kõrvitsaseemnete röstimiseks salati jaoks või muude väikeste einete või ülesannete jaoks, mis köögis ette võib tulla
- universaalne praepann teie pere jaoks sobiva suurusega
- mittenakkuv pann delikaatsemate toitude jaoks nagu munad, krepid, pannkoogid, köögiviljad, kana ja kala, mida saab küpsetada keskmisel ja madalal kuumusel
- sügav küpsetuspann toitudele nagu risoto, hautise stiilis road ja potiroad (hautised, karri jne.).
Nagu ütlesime oleneb teie kööki õigete pannide valimine ka sellest, mida tavaliselt toiduks valmistate. Ostke malmist grillpann, kui armastate grillitud köögivilju või steike. Valige krepi- või pannkoogipann, kui teie pere nädalavahetuseti tavaliselt magusat hommikusööki naudib. Ja kui olete Aasia toidu austaja, siis peaksite ostma vokipanni, mis on kiirpraadimisel äärmiselt kasulik.
Millise brändi pannid on parimad?
Kulinast leiate palju kõrgekvaliteedilisi kööginõude brände ja preemiumpannide tootjaid. Väga oluline on valida usaldusväärne pannitootja, sest kõrgekvaliteedilised materjalid mõjutavad nii panni vastupidavust kui teie kulinaarse eksperimendi tulemusi. Kulinas olemasolevate brändide seast leiate hästituntud tootjad nagu De Buyer, Woll, Ballarini, Zwilling, WMF, Fiskars, Petromax ning Mauviel. Võite valida üksiku panni või terve eri suurusega komplekti.
Kuidas panne hooldada?
Kui olete raha investeerinud kõrgekvaliteedilisse panni, siis peaksite selle eest hoolitsema viisil, mis tagab selle pika ja tervisliku kasutusaja. Kuidas panni hooldada? Järgige neid lihtsaid reegleid, et sellega kokkamist veel pikka aega nautida:
- ärge kasutage mittenakkuvatel pannidel metallist söögiriistu,
- peske oma panni alati käsitsi, ärge kasutage pesuvahendeid ega kõvasid harju,
- kuivatage kohe pärast pesemist,
- vältige suuri veetemperatuuri muutuseid (ärge pange kunagi kuuma panni külma vee alla),
- proovige vältida happelist toitu ja aerosooli kujul küpsetusspreisid,
- tõeliselt kinni jäänud toidu ning raskesti eemaldatavate plekkide korral hõõruge veidikese jämesoola ning õliga, loputage ja pühkige puhtaks,
- katke pann pärast kuivatamist õhukese õlikihiga,
- hoiustage oma panne õigesti.