šampanjaklaasid

1 items total
Šampusepokaal MAMI, 4 tk komplektis, 250 ml, Alessi
48 €
ALSG1199S4

Šampanjaklaasid - elegantne klaas elegantseks pidustuseks

Millised on erinevad šampanjaklaaside tüübid?

Saadaval on arvukalt šampanjaklaase, millest igaüks on mõeldud vahuveini joomise kogemuse parandamiseks. Kõige levinumad šampanjaklaasid on järgmised:

  • Flööt: Flööt on kõige populaarsem Šampusepokaal , sest selle kõrge ja kitsas kauss säilitab veini karboniseerituse ja kontsentreerib selle maitseid.
  • Tulip: Tulip-klaasi laiem kauss ja kooniline serv aitavad tuua esile veini maitseid ja aroome, säilitades samal ajal mullid.
  • Coupe: Kupee-klaas on lai, madal ja laia äärega klaas, mis oli populaarne 20. sajandi alguses. Kuigi see on tänapäeval vähem levinud, kasutatakse šampanjajooke ikka veel sageli.
  • Trompet: Trompetiklaas on sarnane flöödiklaasile, kuid sellel on suurem kauss ja lühem vars. Selle eesmärk on säilitada veini karboniseeritust, tuues samal ajal esile selle maitseid ja aroome.

Iga Šampusepokaal on oma kuju ja disaini poolest ainulaadne, mis võib mõjutada veini maitset, aroomi ja üldist naudingut.

Kulina kauplustes saab osta palju šampanjaklaase sellistelt tuntud tootjatelt nagu Blomus, pakkudes teile erinevaid stiile ja disainilahendusi, mille hulgast valida. Veenduge, et serveerite šampanjat jahedana ja selleks valige stiilne jäänõu šampanjale ja täitke see jääkuubikutega!


Kuidas prantslased šampanjat joovad?

Šampanja on vahuvein, mida tarbitakse Prantsusmaal sageli erilistel puhkudel ning mis on seotud rikkuse ja pidutsemisega. Šampanjat nauditakse sageli aperitiivina, selliste toitude nagu koorikloomad, linnuliha või juust, aga ka magustoidu juurde. Suurüritustel, näiteks pulmades ja aastavahetuse tähistamisel, kasutatakse tavaliselt ka šampanjat.

Prantslastele meeldib šampanjat segada teiste koostisosadega, et luua kokteile nagu Mimosa või Kir Royale, lisaks sellele, et seda juua ka eraldi.

Kas prosecco võib juua šampusepokaal?

Absoluutselt võite serveerida proseccot šampusepokaal. Kuigi šampanja- ja proseccoklaasid erinevad mõnevõrra oma suuruse ja kuju poolest, on nad piisavalt sarnased, et võite ühe klaasi lihtsalt teise vastu välja vahetada.

Selleks, et prosecco oleks kõige maitsvam ja priskem, soovitatakse seda tavaliselt serveerida prosecco klaasis, mis on spetsiaalselt selleks mõeldud.

Tutvu kindlasti ka meie teiste joogiklaasidega, sealhulgas veiniklaasidega, kokteiliklaasidega ja pikkade joogiklaasidega, mis on valmistatud spetsiaalselt eriliste jookide jaoks.