Santoku noad

4 items total

Santoku noad - üks universaalsemaid noad teie köögis

Mis on Santoku nuga?

Santoku nuga on väga mitmekülgne, keskmise suurusega nuga, mida saab kasutada mitmete kulinaarsete ülesannete täitmiseks. See Jaapanist pärit nuga on laia teraga, millel ei ole otsa, kuid millel on tuhm tagumine selg, mis kaardub alla, et kohtuda sirgete servadega esiteraga. See on 12 kuni 20 cm pikk, sellel ei ole polstrit, see on tasakaalustatud kaaluga ja seda on kerge hoida.

Mis vahe on Santoku noa ja kokanoa vahel?

Kodukokad ja elukutselised kokad kasutavad nii santoku kui ka kokkade noad mitmesuguste lõikamisülesannete täitmiseks. Millised on nende kahe noatüübi erinevused? Santoku noad on lühema teraga kui kokkade noad ja nende tera on tavaliselt ühekordse kaldega, erinevalt kahekordse kaldega kokkade noast. Kuna sellel ei ole otsa, võimaldab see lõikamist ühe allapoole suunatud lõikega, samal ajal kui kokkade noa puhul tuleb tera ettepoole kiigutada. Valige kokanuga, kui eelistate "rokilikku" lõikamismeetodit, ja valige Santoku nuga, et lõigata kiiremini ja tõhusamalt.

Milleks kasutatakse Santoku nuga?

sõna "Santoku" võib tõlkida kui "kolm voorust" või "kolm kasutusviisi", milleks on tükeldamine, tükeldamine ja peenestamine. See võimaldab teil lõigata toidust väga õhukesi viilusid, mis muudab teie toidud kauniks ja esteetiliseks. Santoku nuga saate kasutada:

  • liha lõikamine
  • singi või juustu viilutamine
  • puuviljade, köögiviljade ja pähklite viilutamine, tükeldamine või kuubikuteks lõikamine
  • maitsetaimede peenestamine
  • peente viilude loomine

Veebilehelt Kulina leiate usaldusväärsete kaubamärkide valmistatud kvaliteetsed Santoku noad, mis peavad vastu kulumisele. Kontrollige noad Dellinger või Forged või Zwilling või lugege esmalt meie ülim juhend noa ostmiseks. Võite vaadata ka meie kõige paremini müüdavaid Santoku noad siin.

Kuidas teritada Santoku nuga?

Kui kasutate oma Santoku nuga igapäevaselt, peaksite seda üsna sageli - vähemalt iga kahe nädala tagant - teritama. Parim meetod oma Santoku noa teritamiseks on lihvimiskivi. Teritage oma nuga nagu tavalist nuga - terituskivi 20-kraadise nurga all, ja kui see on grantoni teraga, siis 15-kraadise nurga all. Võite viia oma noa ka spetsialisti juurde.

Kuidas hoolitseda oma Santoku noa eest?

Santoku noad on üsna suur investeering, nii et kui soovite, et teie Santoku nuga kestaks kaua, järgige kindlasti neid lihtsaid reegleid oma nugade puhastamiseks ja säilitamiseks:

  • noad on sageli nõudepesumasinas pestavad, kuid soovitame puhastada nuga käsitsi, kuna nõudepesuvahendid võivad kahjustada terasetera pinda
  • kui noal on puidust käepide, ärge pange seda nõudepesumasinasse
  • puust käepideme kuivamise vältimiseks õlitage need regulaarselt linaõli või mesilasvahaga
  • hoidke oma nuga eraldi, et terad ei muutuks tuhmiks. Kasutage noaplokki või nugade kohvrit
  • teritage oma nuga regulaarselt