serveerimisvahendid
Serveerimisriistad - asendamatud serveerimisvahendid
Mida kujutavad endast söögiriistad?
Serveerimisriistad on serveerimisriistad, mida kasutatakse toidu serveerimiseks, tavaliselt söögilaud. Need söögiriistad on sageli valmistatud kvaliteetsetest materjalidest, näiteks roostevabast terasest, puidust või plastikust, ning need võivad olla kunstiliselt valmistatud, et need sobiksid hästi teiste lauanõudega, näiteks söögiriistade, serveerimisnõudega või klaasidega.
Serveerimisnõusid on erinevaid ja neid on palju ning neid leiate veebilehelt Kulina. Nende hulka kuuluvad:
- Salatite serveerimise komplektid: Kui soovite oma salatit elegantselt segada ja serveerida, on teil kindlasti vaja salatitangidvõi salatitangid. Salati serveerimiskomplektid koosnevad salatilusikast ja salatihaarukast. Salatilusikad pakuvad suuremat kontrolli ja laiemat pindala kui tavalised lusikad.
- Serveerimisvarbad: Pika käepidemega serveerimisvarbad, mida kasutatakse liha või köögiviljade serveerimiseks.
- Supi- ja kastmekannud: Dekoratiivsed supi- ja kastmelusikad, mida kasutatakse kastme või muude vedelate kastmete serveerimiseks. Suurte ümmarguste tassidega serveerimislusikad sobivad suurepäraselt ka hautiste, köögiviljade ja riisi serveerimiseks.
- Koogiserveri - koogiserveri on kasulikud vahendid kookide, aga ka lasanje või focaccia serveerimiseks
Mis vahe on köögitarvikud ja serveerimisriistade vahel?
Köögitarvikud on mõnikord väga sarnased serveerimisvahenditega. Näiteks köögilusikaid võib kasutada nii toiduvalmistamiseks kui ka serveerimiseks. Siiski on nende kahe tüüpi riistade vahel suured erinevused ja need on järgmised:
- köögitarvikud peavad olema potid ja pannid ohutud, need ei tohi kriimustada nende mittekleepuvaid pindu ja seega peavad need olema valmistatud kriimustamata, kuid samas kuumakindlast materjalist. Köögiriistad on seetõttu väga sageli valmistatud puidust, silikoonist või plastist.
- serveerimisnõusid seevastu kasutatakse söögitoas ja need käivad koos meie söögiriistade, klaaside ja söögiriistadega. See on osa lauakattest. Seetõttu on see väga sageli üsna dekoratiivne ja tavaliselt valmistatud roostevabast terasest.
Kuidas hooldada ja hooldada oma serveerimisnõusid?
Õige puhastamine, ladustamine ja käsitsemine on kõik osa teie serveerimisriistade hooldamisest. Teie serveerimisriistad tuleks pärast iga kasutamist pesta käsitsi maheda nõudepesuvahendi ja sooja veega ning seejärel kohe kuivatada. Hoidke serveerimisriistu puhtas ja kuivas kohas, eemal veest ja tolmust.
Kokkupuute tõttu õhu või toiduhapetega võivad teie serveerimisriistad aja jooksul tuhmuda või värvida. Selle saate eemaldada, puhastades neid hõbepoleerimisvahendi või mitteabrasiivse metallipuhastusvahendiga, järgides tootja juhiseid.