sheikerid

2 items total
Kokteilišeiker ALIR, messing, House Doctor
53 € –15 %
45 €
HD211290800
Kokteilišeiker 500 ml, Leopold Vienna
15,03 € –8 %
13,82 €
LV00803

Shaker - parim viis oma jooki nautida

Mis on kokteilisegajad?

Kokteilisegistid on baaritarvikud, mida kasutatakse kokteili koostisosade segamiseks. Need koosnevad tavaliselt klaasist või metallist mahutist, kaanest ja sõelast.

Meil on aadressil Kulina mitmesuguseid raputusvahendeid, sealhulgas raputusvahendid sellistelt tuntud kaubamärkidelt nagu Alessi ja Leopold Vienna. Shakerid on väga sageli komplektides, mis sobivad suurepäraseks kingituseks meestele.

On olemas kolme peamist tüüpi kokteilisegistid:

  • Cobbler Shaker: Kõlakate on kolmest osast koosnev šokolaator, mis koosneb metallist või klaasist alusest, sisseehitatud sõelaga kaanest ja korgist, mis katab sõela. Cobbleri shakerid on lihtsasti kasutatavad ja ideaalsed väikeste partiide kokteilide valmistamiseks. Siiski võib neid olla raskem puhastada ja nad ei pruugi pakkuda sama head õhutamist kui muud tüüpi raputid.

  • Boston Shaker: Bostoni segisti koosneb kahest osast - metallist või klaasist alusest ja metallist segistuskannust. Kaks tükki pannakse kokku ja raputatakse, et koostisosad seguneksid. Bostoni shakerid on suuremad kui cobbleri shakerid ja mahutavad rohkem koostisosi, mistõttu on need ideaalsed mitme kokteili valmistamiseks korraga. Siiski nõuab nende kasutamine veidi rohkem oskusi kui kobarate šokolaadijahutite kasutamine, kuna neil ei ole sisseehitatud sõelmeid.

  • Prantsuse Shaker: Prantsuse šaker, mida tuntakse ka Pariisi šakerina, on sarnane Bostoni šakeriga, kuid metallist segamispurgi asemel on sellel metallist või klaasist alus ja metallist pealmine osa, millel on sisseehitatud sõel. Prantsuse šokolaatorid on mitmekülgsed ja hõlpsasti kasutatavad, kuid sarnaselt Bostoni šokolaatoritele vajavad nad eraldi sõela.

Igal šeikeritüübil on omad eelised ja puudused ning valik, millist tüüpi kasutada, võib sõltuda isiklikest eelistustest ja valmistatava kokteili tüübist.

Miks tuleb mõnda kokteili segada ja mõnda loksutada?

Kokteili raputamise või segamise tehnika võib oluliselt mõjutada selle lõplikku maitset ja tekstuuri. Üldiselt loksutatakse tavaliselt kokteile, mis sisaldavad häguseid või viskoosseid koostisosi, nagu puuviljamahlad, koor või munavalged. Nende koostisosade raputamine kokteilišeiker abil loob vahustatud, hästi segunenud ja kergema tekstuuriga joogi.

Teisest küljest segatakse tavaliselt kokteile, mis sisaldavad selgeid, tugevaid alkohoolseid jooke ja likööre, nagu näiteks Martini või Manhattan. Õrnalt segades koos baarilusikassegab koostisosad, lahjendamata jooki liialt, luues ühtlase ja tasakaalustatud kokteili.

Lisaks sellele võib kokteili loksutamise või segamise valik sõltuda ka joogi soovitud temperatuurist ja lahjendamisest. Kokteili raputamine annab tavaliselt külmema ja lahjema joogi kui segamine, mille tulemuseks võib olla tugevam ja vähem lahjendatud kokteil.

Lõppkokkuvõttes sõltub otsus, kas kokteili loksutada või segada, retseptist ning lõppjoogi soovitud maitsest ja tekstuurist.

On palju kokteile, mida saab kas loksutada või segada, sõltuvalt isiklikust eelistusest ja kasutatavast retseptist. Mõned klassikalised kokteilid on siiski traditsiooniliselt segatud või raputatud, näiteks järgmised:

Segatud kokteilid:

  • Martini: džinn või vodka, kuiv vermut, segatakse jääga ja kurnatakse jahutatud klaasi, millele lisatakse sidrunitriibu või oliiviga kaunistus.
  • Manhattan: viski, magus vermut ja bitter segatakse jääga ja kurnatakse jahutatud klaasi koos kirssiga.
  • Negroni: džinn, magus vermuti ja Campari segatakse jääga ja sõelutakse jääga klaasi, kus on apelsinitristi garneering.
  • Old Fashioned: Bourbon või rukkiviski, suhkur, bitter ja vesi, segatakse jääga ja serveeritakse jääga klaasis koos apelsinikoore ja kirsi kaunistusega.

Raputatud kokteilid:

  • Margarita: tequila, laimimahl ja triple sec, loksutatakse jääga ja kurnatakse soolaga ääristatud klaasi, mille juurde on lisatud laimikiilu.
  • Daiquiri: valge rumm, laimimahl ja siirup raputatakse jääga ja kurnatakse jahutatud klaasi koos laimirattaga.
  • Cosmopolitan: vodka, jõhvikamahl, laimimahl ja triple sec, loksutatakse jääga ja kurnatakse jahutatud klaasi koos laimitanguga kaunistusega.
  • Piña colada: valge rumm, ananassimahl, kookoskoor ja jää, loksutatakse ja kurnatakse jahutatud klaasi koos ananassilõikega.

Pidage meeles, et kokteili raputamise või segamise tehnika võib olla isiklike eelistuste küsimus ning võib erineda sõltuvalt retseptist ja kasutatud koostisosadest.

Lisaks šeikerile võite vajada ka muid baarmeni tööriistu, seega vaadake kindlasti meie kollektsioone žiggerite, baarilusikate ja muude baarmeni tööriistade kohta.

Ja kui olete fantaasiakokteilide fänn või kui otsite elegantset kingitust, peaksite sirvima ka meie kokteiliklaaside ja pikkade joogiklaaside kollektsioone, et leida veel kasulikke aksessuaare oma jookide nautimiseks.