Sõrmekaitsed lõikamiseks
Sõrmekaitsmed - ohutuks lõikamiseks
Sõrmekaitsmed lõikamiseks on nutikad köögiseadmed, mis kaitsevad teie sõrmi tükeldamisel, viilutamisel või hakklihvimisel. Kuigi professionaalsed kokad kasutavad sõrmekaitseid harva, võivad need olla kasulikud:
- algajad kokad
- restoranide/ sööklate või bistroode töötajad, kus tuleb palju toitu tükeldada
- lapsed, kes tahavad koos vanematega või üksi süüa teha
- eakad, kes tahavad olla iseseisvad ja ise süüa teha
- füüsilise puudega inimesed
Kuidas toimivad sõrmekaitsmed lõikamiseks?
Sõrmekaitsmed on erineva kuju ja suurusega ning valmistatud erinevatest materjalidest - tavaliselt terasest või plastikust. Mõned neist pannakse ainult sõrmeotstele (eraldi igale sõrmele) ja mõned kaitsevad korraga kõiki sõrmi/liigeseid.
Tavaliselt kannate sõrmekaitset keskmisel ja nimetissõrmel, teised sõrmed on vabalt liikuvad. Sõrmekaitsekilbi ots hoiab lõigatava toidu paigal. Tänu sõrmekaitsele ei puutu noa tera mingil ajal sõrmedega kokku, mis kaitseb kasutajat enda lõikamise eest.
Kuidas kokad oma sõrmi ei lõika?
Professionaalsetel kokkadel on eriline lõikamistehnika, mis võimaldab neil oma sõrmi kaitsta. Nad hoiavad oma kätt küünarnukkide asendis, sõrmeotsad allapoole kaardunud, ja puudutavad nuga esimese sõrmenukiga. Väike sõrm ja pöidlasõrm hoiavad toitu ja kogu käsi liigub hakkides tagasi, kusjuures lõikekäsi järgib seda noaga. Täpsemad juhised leiate YouTube'i filmidest.