Sösi, brikett ja tulehakatus

3 items total
Aroomilaud ALDER, 2 tk komplektis, 30 x 15 cm, lepapuit, Rösle ROS25167
Hakkepuit hikkoripuust 750 g, Rösle
11 € –9 %
10 €
ROS25103

Süsi, brikett ja tule süütamine - teie hädavajalik kaaslane pikniku pidamiseks õues

Paljudele inimestele meeldib suvel grillida, kuid tule süütamine võib mõnikord olla keeruline. Siinkohal tulevadki appi tule süütamisvahendid ja söebriketid. Kuid mis vahe on grillimisel söe ja briketi vahel?

Süsi ja brikettidega grillimise erinevused.

Grillimine söega:

  • Koostis: Kivisüsi saadakse puidu põletamisel hapniku puudumisel, mida nimetatakse pürolüüsiks. Selle tulemuseks on süsinikusisaldusega materjal, mille niiskus ja lenduvad ühendid on minimaalsed.
  • Välimus: Süsi on tavaliselt ebakorrapärase kuju ja suurusega, meenutades söestunud puitu.
  • Valgustus: Süsi kipub väiksema tiheduse ja sideainete puudumise tõttu süttima kiiremini ja kergemini kui brikett.
  • Põlemisaeg: Süsi põleb kuumemalt ja kiiremini kui brikett. See toodab suurema kuumuse, mistõttu on see ideaalne liha praadimiseks ja kiireks küpsetamiseks.
  • Maitse: Kuna süsi on sisuliselt söestatud puit, annab see toidule brikettidega võrreldes loomulikuma ja peenema suitsumaitse.
  • Tuhatootmine: Süsi toodab vähem tuhka kui brikett, mis tähendab, et pärast grillimist on vaja vähem puhastamist.
  • Mitmekülgsus: Söe sobib kõrge temperatuuriga grillimiseks ja kiireks küpsetamiseks. Seda eelistavad sageli puristid ja need, kellele maitse on tähtsam kui mugavus.

Grillimine söebrikettidega:

  • Koostis: Söebriketid on valmistatud söepulbri, kivisöe, tärklise sideaine ja muude lisaainete segust. See segu pressitakse ühtlasteks vormideks.
  • Välimus: Briketid on ühtlase suuruse ja kujuga, tavaliselt silindrikujulised või padi.
  • Valgustus: Brikettide süütamine võib nende tihedama koostise ja sideainete tõttu võtta kauem aega. Mõned briketid on süütamise hõlbustamiseks eelnevalt kastetud süütevedelikku.
  • Põlemisaeg: Brikett põleb ühtlasemalt ja ühtlasemalt kui süsi. Need kipuvad tootma stabiilsemat ja ühtlasemat kuumust pikema toiduvalmistamisperioodi jooksul.
  • Maitse: Briketid võivad sisaldada lisaaineid, mis mõjutavad maitset, ja mõned inimesed leiavad, et need annavad kergelt keemilise maitse. Siiski toodavad paljud tootjad nüüd brikette minimaalsete lisanditega, et seda probleemi leevendada.
  • Tuhatootmine: Brikettide puhul tekib rohkem tuhka kui kivisöe puhul. See võib pikemate grillimisseansside ajal põhjustada sagedasemat tuha koristamist.
  • Järjepidevus: Briketid annavad tänu oma ühtlasele koostisele prognoositavama kuumuse ja põlemisomadused, mistõttu on need usaldusväärne valik pikemaajalise küpsetamise korral.
  • Mugavus: Brikettide kasutamine on mugav, eriti aeglase ja madala küpsetamise korral, kuna need pakuvad ühtlasemat kuumust pikema aja jooksul.

Kokkuvõttes sõltub valik söe- või söebrikettide kasutamise vahel suuresti teie grillimis-eelistustest ja sellest, millist tüüpi toiduvalmistamist te kavatsete teha. Süsi eelistatakse selle loomuliku maitse ja suure kuumuse tõttu, briketid aga pakuvad järjepidevust ja pikemat põlemisaega. Mõned kaubamärgid pakuvad kvaliteetsemaid brikette, millel on vähem lisandeid, eesmärgiga pakkuda paremat maitset, säilitades samas pikema põlemisaja mugavuse.

Veebisaidil Kulina saate osta ka muid grillimistarvikuid, nagu grillimisvahendid, grillirestid või spetsiaalsed grillirestid.