Steel: See on kergem kui malm, kuid siiski üsna raske. Selle eelis on see, et see kuumeneb kiiresti ja jaotab kuumuse ühtlaselt kogu pinnale, mistõttu on see ideaalne vahend liha valmistamiseks. Ka terassteraspanniga tuleb siiski järgida teatavaid puhastus- ja järelhooldusreegleid. Loe kõik teraspannide kohta.
Liitium: See on raske, kuid samal ajal väga vastupidav ja eelkõige suudab see hoida pikka aega stabiilselt kõrget temperatuuri, mis on hädavajalik steikide ja muu liha valmistamiseks. Valurauast praepannide puhul tuleb arvestada, et need vajavad erilist hooldust. Uuri välja rohkem malmist pannide kohta.
Roostevaba teras: Roostevabast terasest steikpann on suurepärane valik kõigile mugavatele kokkadele, ühendades endas kiire ja ühtlase kuumutamise, suhteliselt lihtsa puhastamise ja vähese hoolduse eelised. Tahate teada rohkem roostevabast terasest pannide kohta?
Mittekleepuvad pinnad: Kui olete mittekleepuvate pindade fänn, siis haarake näiteks titaanist praadipann. See meeldib garanteeritult, sest see on kerge ja kergesti puhastatav, kusjuures enamik tootjaid märgib isegi, et see on nõudepesumasinas pestav. Kuid tõde on see, et mittekleepuvad pannid ei sobi väga kõrge temperatuuri saavutamiseks, mis on täiuslikuks praadimiseks hädavajalik. Tunne end mittekleepuvate pannide ümber.
Miks ei maitse teie kodune praadipraad nagu teie lemmikrestoranis? Saladus võib olla pannil. Mahlane sisemus ja täiuslik koorik? Ainus viis selle saavutamiseks on õige pann. Enamik professionaalseid kokkasid soovitab steikide jaoks terasest või malmist pannile. Selgitame, miks ja vaatleme teiste materjalide eeliseid ja puudusi.
Parimad praepannid meie klientide hinnangute järgi
- Suurus: Suuruse valik sõltub puhtalt sellest, kui paljudele inimestele te kavatsete süüa valmistada. Pidage meeles, et mida väiksem on pann, seda kergem on see, seda lihtsam on seda puhastada ja ka hoiustada.
- Ühilduvus: Mitte unustage kontrollida, kas praepann sobib teie pliiditüübile.
- Rippimine: Kui te saate praepanni, on selle põhjas tüüpilised sooned, mis vähendavad liha kleepumise ohtu küpsetamise ajal.
Kuidas puhastada pann pärast praadimist?
Liitium: Kuidake pärast jahutamist paberrätikuga või hõõruge jäiga harjaga, et eemaldada toidujäägid. Ärge kasutage puhastusvahendeid. Seejärel kuivatage ja õlitage pann.
Teras: Kuidake pärast jahutamist paberrätikuga, kui sellest ei piisa, puhastage sooja vee ja pehme käsnaga, vältides abrasiivseid materjale. Seejärel kuivatage ja võite hõõruda õliga.
Roostevaba teras: Pärast jahutamist eemaldage suuremad toidujäätmed ja peske seejärel sooja vee ja vähese pesuvahendi abil pehme käsnaga. Lõpuks kuivatage põhjalikult.
Mittekleepuv pind: Kasutage pehmet käsna ja mahedat pesuvahendit või pange nõudepesumasinasse. Vältige kõiki abrasiivseid puhastusvahendeid. Kuivatage hoolikalt.
Järgige alati tootja juhiseid, kui puhastate oma praepanni.
- Harv: 2-3 minutit kummalegi poole.
- Keskmiselt küpsetatud: 3-4 minutit kummalegi poole.
- Keskmine: 4-5 minutit kummalegi poole.
- Hästi küpsetatud: 5 minutit või rohkem ühe külje kohta.