Universaalsed praepannid

7 items total

Praepannid - millised on parimad pannid?

Praepannid on igas köögis kohustuslikud. Kõige sagedamat tüüpi praepannid on alumiiniumist, roostevabast terasest või malmist pannid. Igal materjalil on oma iseloomustus ja eelised, millest saate lugeda altpoolt või või meie täielikust pannide juhisest siit. Samuti võite vaadata meieparimaid praepanne siit ning näha mida teised kliendid endale valisid.

Millised on parimad pannid ning millise toidu jaoks need sobivad?

  • roostevabast terasest praepannid: pea kõigi toitude jaoks, mida tahate praadida, pruunistada või kõrvetada, on need praktiliselt hävimatud ning materjal pakub ülimat sooja jaotust
  • alumiiniumpannid on parimad individuaalsete liha, steikide, burgerite või muna praadimiseks. Alumiiniumpannid on kerged ning väga head kuumuse jaotaimses, aga pidage meeles, et nad ei pea väga hästi soojust, seega muutub kuumale pannile toitu lisades temperatuur
  • malmist pannid on parimad steikide jaoks, aga ka praadimiseks ning eri tüüpi toidu kõrvetamiseks. Siiski peaksite meeles pidama, et ei kasutaks neid toitude jaoks nagu tomatid ja muud happelised koostisosad, delikaatne kala, munad või kleepuvad magustoidud
  • malmist praepannid kuumenevad ja jahtuvad kiirelt, näevad välja ilusad ning on suurepärased dekoratsioonid igasse koju, ideaalsed toitude küpsetamiseks, mis vajavad ühtlast kuumust ja temperatuuri kontrolli (kala, kastmed või magustajad nagu karamell), kuid neid ei tohiks kasutada happeliste koostistega nagu sidrunimahl, vein või tomatid

Õige praepanni ostime sõltub ka, millist toitu tavaliselt praete, millist ahju kasutate ning kui paljudele süüa teete.

Kas mittenakkuvad pannid on praadimiseks head ning miks professionaalsed kokad neid vihkavad?

Mittenakkuvad pannid on väga mugavad ning lihtsad kasutada ning paljud inimesed armstavad neid kasutad erinevate kulinaarsete ülesannete jaoks, kaasa arvatud praadimine, pruunistamine või hautamine. Aga te peate teadma, et need on tavaliselt väga delikaatsed ning nende mittenakkuvat katet on lihtne hävitada, kasutades valesid köögiriistu või liiga tugevaid, abrasiivseid kemikaale. See on põhjus, miks professionaalsed kokad ei kasuta neid professionaalsetes kööldes või restoranides, kus praepanne kasutatakse kogu aeg.

Mittenakkuvad pannid on ideaalsed tööriistad kodus kasutamiseks ning kombinatsioonis roostevabast terasest ning mittenakkuvate funktsionaalidega on ideaalne igat sorti kodukokkadele, kaasa arvatud algajad. Kasutage oma mittenakkuvaid panne, eriti munaroogade, kööviljade, kana ja delkikaatse kana jaoks

Kui tihti mittenakkuvaid panne asendada?

Vastavalt üldreeglitele peaksite need asendama ligikaudu iga viie aasta tagant, aga võite ona panni aeg-ajalt üle vaadata ning kui märkate, et see on kulunud, kraabitud või värv ivahetanud, siis peaksite selle kasutamise kohe lõpetama.

Millised pannid on parimad?

Kulina leiab mitmeid usaldusväärseid, kõrgekvaliteedilisi panne tuntud tootjatelt nagu Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll or WMF.Valik oleneb sellest, mis materjali eelistate ning kui palju raha tahate panni investeerida. Valige Tefal kui otsite odavat mittenakkuvat panni või valigede Buyer kui saate lubada preemium panni legendaarselt Prantsuse tootjalt.

Kuidas pannide eest hoolitseda?

Kui investeerite raha kõrgekvaliteedilisse panni, siis peaksite hoolitsema õige viisi eest selle pikaks ja tervislikuks kasutamiseks. Kuidas oma panni hooldada? Järgige neid lihtsaid reegleid, et nautida oma panne pikalt:

  • kasutage mittenakkuvatel pannidel vaid silikoonist spaatleid,
  • peske alati panne käsitsi, ärge kasutage tugevaid pesuvahendeid või svamme,
  • kuivatage oma panne kohe pärast pesemist,
  • vältige suuri temperatuurimuutuseid (ärge pange kunagi kuuma panni külma vee alla),
  • vältige happelist toitu ja aerosoolset küpsetusspreid,
  • katke pann pärast kuivatamist õhukese õlikihiga,
  • hoiustage oma panne õigesti