odpocet
6 päeva jooksul
1 tunni pärast
7 minuti pärast
37 sekundi pärast

Universaalsed praepannid

Kuva filtrid
Kuva filtrid
Sorteeri
3 kaupu kokku
Circulon Infinite Kustuta filtrid
218249 neprilnava panev infinite 30 cm hlinik circulon
Uued kaubad –28 %
92,87 €
129 €
CIRC80677
218246 neprilnava panev infinite 20 cm hlinik circulon
Uued kaubad –29 %
42,46 €
60,39 €
CIRC80675
218255 neprilnava panev infinite 24 cm hlinik circulon
Uued kaubad –28 %
76,95 €
107 €
CIRC80676

Pannid – milliseid panne on kõige parem praadimiseks?

Pannid on igas köögis hädavajalikud. Kõige levinumad pannitüübid on alumiinium-, roostevaba teras-, vask- või malmpannid. Igal materjalil on omadused ja eelised. Saate neid lugeda allpool või meie täielikust pannide juhendist siit.

Millised on parimad pannid ja mis tüüpi toitude jaoks need sobivad?

  • Roostevabast terasest praepannid: sobivad peaaegu igasuguste toitude praadimiseks, küpsetamiseks või pruunistamiseks. Need on praktiliselt hävimatud ja tagavad suurepärase soojusjaotuse.
  • Alumiiniumpannid sobivad suurepäraselt üksikute lihatükkide, steikide, hamburgerite või munade praadimiseks. Alumiiniumpannid on kerged ja juhivad hästi soojust, aga pidage meeles, et need ei hoia seda eriti hästi. Seega, kui lisate kuumale pannile toitu, kõigub temperatuur.
  • Malmpannid sobivad kõige paremini steikide valmistamiseks, aga ka mitmesuguste toitude praadimiseks ja küpsetamiseks. Siiski peaks meeles pidama, et te ei tohiks neid kasutada selliste toiduainete puhul nagu tomatid ja muud happelised koostisosad, õrn kala, munad või kleepuvad magustoidud.
  • Vaskpannid kuumenevad ja jahtuvad kiiresti, näevad ilusad välja ja on suurepäraseks kaunistuseks igale köögile. Need sobivad ideaalselt toitude valmistamiseks, mis nõuavad pidevat kuumust ja täpset temperatuuri reguleerimist (nagu kala, kastmed või maiustused, näiteks karamell), kuid neid ei tohiks kasutada koos happeliste koostisosadega, nagu sidrunimahl, vein või tomatid.

Õige panni ostmine sõltub ka sellest, millist toitu sa tavaliselt praed, millist tüüpi pliiti sa kasutad ja kui paljudele inimestele sa tavaliselt süüa valmistad. Samuti võid vaadata meie wokpannide ja grillpannide valikut.

Kas mittenakkuvad pannid sobivad praadimiseks ja miks professionaalsed kokad neid ei armasta?

Mittenakkuvad pannid on väga mugavad ja neid on lihtne kasutada ning paljudele meeldib neid kasutada mitmesuguste kulinaarsete ülesannete jaoks, sealhulgas praadimiseks, küpsetamiseks või hautamiseks. Sellegipoolest peate teadma, et need on tavaliselt väga õrnad ja nende mittenakkuvat katet on lihtne rikkuda, kui kasutate vale kööginõud või liiga tugevaid abrasiivseid kemikaale. See on põhjus, miks professionaalsed kokad neid ei kasuta professionaalsetes köökides või restoranides, kus panne pidevalt kasutatakse.

Kvaliteetsed mittenakkuvad pannid on siiski suurepärased tööriistad koduseks kasutamiseks ning roostevaba terase ja mittenakkuvate omaduste kombinatsioon on ideaalne igat tüüpi kodukokkadele, sealhulgas täielikele algajatele. Kasutage oma mittenakkuvaid panne eriti munatoitude, köögiviljade, linnuliha ja õrna kala valmistamisel.

Kõik, mida peate mittenakkuvate pannide kohta teadma

Kui tihti peaks mittenakkuvaid panne vahetama?

Mõnede üldiste reeglite kohaselt peaks neid vahetama umbes iga viie aasta tagant, kuid aeg-ajalt peaksite oma panni kontrollima. Kui märkate, et see on deformeerunud, kriimustatud või värvi muutnud, peaksite selle kasutamise kohe lõpetama.

Millised pannid on parimad?

Kulinast leiate palju usaldusväärseid ja kvaliteetseid panne tuntud tootjatelt nagu Zwilling, Fissler, Woll või WMF. Valik sõltub sellest, millist materjali eelistate ja kui palju olete valmis panni investeerima. Valige Tefal, kui otsite soodsat mittenakkuva pinnaga panni, või kaaluge de Buyer panni, kui soovite investeerida legendaarse Prantsuse tootja esmaklassilisse panni.

Kuidas oma pannide eest hoolt kanda?

Igal materjalil on omad eripärad ja seetõttu vajab see individuaalset hoolt:

  • Kasutage mittenakkuvate pannide puhul ainult silikoonist kööginõusid.
  • Peske panne alati käsitsi, ärge kasutage tugevaid puhastusvahendeid ega küürimislappe.
  • Kuivatage pannid kohe pärast pesemist.
  • Vältige suuri temperatuurimuutusi (ärge kunagi pange kuuma panni külma vee alla).
  • Püüdke vältida happelisi toite ja aerosoolseid toiduvalmistamisspreisid.
  • Pärast kuivatamist määrige pann õhukese õlikihiga.
  • Hoidke panne õigesti.
Kõik õige pannihoolduse kohta