veiniklaasid

1 items total
Veinipokaal PERFECTION, 6 tk komplektis, 900 ml, Holmegaard HMG4802416

Veinipokaalid – tehke veini joomisest nauditav kogemus

Veini tarbitakse tihti veinipokaalist. Võime hinnata õigesti veini on üks hea veinipokaali võtmeomadusi ja seetõttu on veinipokaalid sageli läbipaistvad, millel võivad peal olla väikesed kaunistused. Enne veini valamist pokaali kasutage veinikarahvini , et vein saaks hingata. Ligipääs hapnikune võimendab veini maitset, lubades sel hingata. Karahvinis hoidmine pehmendab tanniine ja vein maitseb paremini..

Mis vahe on valge veini ja punase veini pokaalidel?

Võrreldes punase veini pokaalidega, on valge veini pokaalidel väiksem ülaosa suurus ja avaus. Nende seinad on samuti vähem kumerad ja jalad on pikemad, et vältida kontakti kasutaja käega. Kaks valge veini pokaali põhitüüpi on:

  • Pokaalid happelise maitsega veinidele (väiksemad, kuivadele veinidele nagu Riesling, Sauvignon Blanc)
  • Pokaalid täidlase maitsega veinidele (Chardonnay tüüpi veinidele)

Punase veini pokaalid on suurema kokkupuutepinnaga, mis aitab teil paremini näha ja hinnata veini värvi ja viskoossust, kui see klaasis ringi keerleb. Punane vein vajab tavaliselt eelnevalt avamist, sest see peab saama kokku hapnikuga, mis rõhutab selle maitset ja just seetõttu on punase veini pokaalid tihti suuremad ja ümmargusemad. Peamiselt on kolme tüüpi punase veini pokaale:

  • Bordeaux pokaalid, pokaalid täidlase maitsega veinidele
  • Pokaalid keskmise täidlase maitsega veinidele
  • Burgundia pokaalid, pokaalid õrnalt täidlase maitsega veinidele

Kuidas valida õige veinipokaal, mis sobib minu vajadustega?

Veinipokaali valides, pidame meeles järgnevaid faktoreid:

  • Vaadake ülaosa kuju

Õhuga kokkupuutuva veini ala sõltub sellest, kui suur on veinipokaali ava. Lisaks mõjutab see, kui palju veini aroomi teie nina tunneb. Suuremad, ümmargused pokaalid on tavaliselt kasutusel punaste veinidega, sest nende kontaktpind hapnikuga on suurem, mistõttu saate hinnata veini maitset palju rohkem. Kuna enamus valgete veinide maitse ja aroom on nõrgem, siis väiksem klaas aitab teil selle lõhnu palju paremini tunda.

  • Vaadake varre kuju

Mida väiksem vars, seda suurem on risk, et haarate oma veiniklaasi ülaosast kinni või et teie käsi puutub ülaosaga kokku. Kuna valged veinid vajavad üldised madalamaid temperatuure, siis valge veini pokaalidel kasutatakse tihti pikemat vart, et vältida veini soojenemist.

  • Vaadake ülaosa äärt

Vein voolab teie keelele palju lihtsamalt, kui äär on õhuke ja ’tilata’. Veini happelisust ja tugevat maitset võivad rohkem mõjutada paksemad ääred.

Neile, kes otsivad klassi ja suurepärasust, pakub Kulina häid valikuid. Saate valida erinevate brändide erinevate valikute vahel, näiteks Eva Solo kaubamärgi tooted erinevates stiilides, värvides ja suurustes.

Kui olete veiniarmastaja, siis vaadake kindlasti ka veinidega seotud aksessuaare nende õigel viisil avamiseks ja serveerimiseks. Valige praktiline, kuid elegantne avaja a veinikarahvin või valaja ja vaadake ka meie kollektsiooni veiniriiulitest, et hoiustada turvaliselt teie veine ja vältida kahjustusi.