Viilutamisnoad
14 items total
Viilutusnoad - teravad noad viilutamiseks ja nikerdamiseks
Mis on viilutamisnuga?
Viilutusnuga on pikk, õhukese teraga, terava või kumera otsaga nuga, mis on mõeldud erinevate toiduainete õhukesteks viilutamiseks. Viilutamisnoad on üsna universaalsed, kuid võite osta ka spetsiaalsed noad singi, juustu või leiva lõikamiseks.
Ehkki enamikul viilutamisnoastest on teravad servad, ärge kasutage neid luude või kõvemate toiduainete läbilõikamiseks.
Mida arvestada viilutamisnugavalimisel?
Veebisaidil Kulina leiate palju kvaliteetseid lõiketerasid, mille on valmistanud sellised tootjad nagu Wusthof, Zwilling, Dellinger või F.DICK. Nuga valides võtke arvesse:
- terase kvaliteet - alati tuleks arvestada lõiketerase materjali. Valige kvaliteetne roostevabast terasest mudel, sest see tagab parima jõudluse ja vastupidavuse.
- tera pikkus - sõltuvalt sellest, mida soovite noaga lõigata, valige ideaalsete, õhukeste viilude jaoks õige pikkusega tera.
- käepideme mugavus - veenduge, et teie nuga on mugav ja tagab kindla haarde
Kuidas hoolitseda oma viilutusnoa eest?
Kööginugad on üsna suur investeering, nii et kui soovite, et teie lõiketera kestaks kaua, järgige kindlasti neid lihtsaid reegleid oma nugade puhastamiseks ja säilitamiseks:
- noad on sageli nõudepesumasinas pestavad, kuid soovitame puhastada nuga käsitsi, kuna nõudepesuvahendid võivad kahjustada terasetera pinda
- kui noal on puidust käepide, ärge pange seda nõudepesumasinasse
- puust käepideme kuivamise vältimiseks õlitage need regulaarselt linaõli või mesilasvahaga
- hoidke oma singinuge eraldi, et terad ei läheks tuhmiks. Kasutage noaplokki või -tahvlit või nugade kohvrit
- teritage oma nuga regulaarselt noateritaja abil
- kasutada lõikelaud mis on noasõbralik