Kas tõesti on vaja spetsiaalset pannkoogipanni või saab ka universaalse pannkoogipanniga hakkama? See küsimus vaevab ilmselt paljusid pannkoogisõpru. Meie juhendis püüame selle dilemma lahendada ja ühtlasi anda nõu, kuidas valida endale sobiv pannipann. Et kodused pannkoogid oleksid alati maitsvad!
1. Miks tasub kasutada spetsiaalset pannkoogiplaati (ja kuidas seda valida)
5 PÕHJUST, MIKS PEAKS KODUS OLEMA PANNKOOGIPLAAT
- Täiuslik kuju ja madalad servad, mis võimaldavad hõlpsasti tainast valada ja pannkooke keerata.
- Mitmekülgne kasutus - saab kasutada ka omlettide, kartulipannkookide või pannkookide valmistamiseks.
- Ergonoomiline käepide mugavaks hoidmiseks ja pannkookide keeramiseks.
- Mittekleepuv pind õhukeste pannkookide valmistamiseks ilma põletamise ja rebenemiseta.
- Raske metallist põhi optimaalse soojusjuhtivuse ja ühtlase pruunistumise tagamiseks.
Tavalised kõrgete servadega pannkoogipannid ei sobi pannkookide valmistamiseks. Taigna lihtne käsitsemine, oskuslik pööramine ja eelkõige ühtlaselt küpsetatud pannkoogid nagu restoranis on peamised põhjused, miks osta spetsiaalne pannkoogipann. Investeering tasub teile kenasti tagasi.
ENNE VALIKU TEGEMIST KAALUDA MÕNINGAID VÕTMETEGUREID
- Ühilduvus pliidiga - kas see sobib gaasi-, elektri-, keraamilise või induktsioonpliidi jaoks.
- Mittekleepuv pind - see on pannkookide valmistamisel hädavajalik, et need ei rebeneks praealusel.
- Materjal - Valige järeleproovitud materjalidest, nagu teras (raud), titaan ja kvaliteetsed pannid, millel on alumiiniumsüdamik ja vastupidav mittekleepuv pind.
- Suurus - valige vastavalt oma oskustele ja portsjonite arvule (kõige populaarsem suurus alates 24-30 cm)
- Panni kõrgus - optimaalne külgede kõrgus on 2 - 10 mm
- Käepide - pikk, mugav ja isoleeritud, et hoida pannil ka kuumalt.
2. Parimad materjalid pannkoogipannide jaoks - võrdlus ja näpunäited
Valideskvaliteetsed pannkoogipannid suurimat rolli mängib sobiva materjali valik. Igal materjalil on spetsiifilised omadused, mis mõjutavad panni jõudlust. Räägime sellistest materjalidest nagu teras, titaan ja alumiinium.
Terasest pannkoogipannid
Terasest pannkoogiplaat - klassikaline ja vastupidav valik, millel on suurepärane soojusjuhtivus ja mis kestab kogu elu.
Titaanist pannkoogipannid
Titaanist pannkoogiplaat - kerge, väga vastupidav ja lihtne hooldada tänu mittekleepuvale pinnale.
Alumiiniumist pannkoogipannid
Alumiiniumist pannkoogiplaat - kerge, kiire temperatuuri tõusu ja hea soojusjuhtivusega.
Terasest pannkoogipannid
Teraspannid (nagu ka raudpannid) on klassikaline ja tõestatud valik maitsvate pannkookide valmistamiseks. Teras on tugev ja vastupidav materjal, mis tagab stabiilsuse ja vastupidavuse. See kogub hästi soojust ja jaotab seda ühtlaselt kogu pannil. Kvaliteetne teraspann võib kesta terve elu. Panni põletades ja seda regulaarselt kasutades muutub pann loomulikult mittekleepuvaks ja selle omadused paranevad veelgi. Terasest pannkoogipannu investeerimine tasub kindlasti ära.
Terasest pannkoogipannide eelised ja puudused
Titaanist pannkoogipannid
Titaanist pannid on koos teraspannidega parim valik koksilaadsete pannkookide valmistamiseks. Titaan on tugev, kerge ja juhib suurepäraselt soojust. Titaanist pannid kuumenevad kiiresti ja säilitavad täpse temperatuuri, mis tagab täiusliku tulemuse. Nende eeliseks on ka lihtne hooldus ja puhastamine. Selle materjaliga ei tee te kindlasti midagi valesti.
Titaanist pannkoogipannide eelised ja puudused
Alumiiniumist pannkoogipannid
Panni aluseks on kerge alumiiniumist südamik, millel on erakordsed soojusjuhtivusomadused ja mis jaotab soojust suurepäraselt. Alumiinium ei sobi siiski toiduga kokkupuutumiseks ja seetõttu on see kombineeritud terase ja mittekleepuva pinnakattega. Tulemuseks on pann, mis juhib soojust suurepäraselt, nii et pannkoogid küpsevad ühtlaselt läbi, samas on selle kleepumisvastane pind lihtne käsitseda.
Alumiiniumist pannkoogipannide eelised ja puudused
3. Mida otsida pannkoogipanni valimisel
Kas otsite õiget panni, millega kiiresti ja lihtsalt kuldseid pannkooke võluda? Räägime, mida oma kööki sobiva panni valimisel silmas pidada.
3.1 Valige mittekleepuva pinnaga pannkoogiplaat
Selleks, et valmistada maitsvaid ja hea väljanägemisega pannkooke, on oluline valida sobiv, kvaliteetse mittekleepuva pinnaga pann. Soovitatavad tüübid on järgmised:
- Vastupidava pinnaga terasest ja rauast pannid on väga vastupidavad kõrgetele temperatuuridele ja metallnõude kriimustustele. Pinnakahjustuste pärast ei pea muretsema. Siiski on oluline mainida, et teraspannid muutuvad pärast esmast põletamist mittekleepuvaks. Mida kauem te neid kasutate, seda paremad omadused nad omandavad. Need ei ole siiski nõudepesumasinas pestavad.
- Mittekleepuva pinnaga titaanpannid on stabiilsed ja säilitavad oma kuju ka kõrgetel temperatuuridel. Pind on vastupidav metalltööriistade kriimustustele.
- Alumiiniumist mittekleepuva pinnaga pannid kombineerivad kerge alumiiniumsüdamikuga, mis tänu oma erakordsetele juhtivatele omadustele jaotab soojust ideaalselt. Hoolimata odavamate mudelite kleepumisvastase pinna kriimustumise ohust ja panni põhja võimalikust väändumisest, on see siiski hea valik kuldsete ja ühtlaselt küpsetatud pannkookide saavutamiseks.
3.2 See sõltub sellest, kui suured pannkoogid teile meeldivad... ja olge ettevaatlik, suurem pann nõuab rohkem oskusi.
Pannkoogivormi valimisel on hea mõte arvestada pannkoogivormi suurusega.
- Väiksemad pannid: läbimõõduga umbes 24 cm sobivad pannkookide valmistamiseks 1-2 inimesele.
- Keskbassein: with size about 26, 27, 28 cm on ideaalne 2-3 söögikoha jaoks.
- Suured pannid:
mõõtmete kohta30 cm ja sobib paremini kogu perele või suuremale seltskonnale.
Seega, kui teete pannkooke vaid paarile inimesele, piisab ka väiksemast pannist. Suurema arvu inimeste jaoks hankige suurem mudel, et te ei peaks pliidi ääres igavesti seisma.
3.3. Kontrollige ühilduvust pliidiga, eriti induktsioonpannide puhul
- Enamik pannid sobivad erinevatele pliitidele - gaasi-, elektri- ja keraamilised pliidid.
- Tähelepanu, kõik mudelid ei tööta induktsioonil. Kerged alumiiniumpannid ei ole induktsioonile piisavad, kui nende põhi ei ole vähemalt ferromagnetilisest materjalist, st roostevabast terasest, malmist, emailitud metallist jne.
- Seetõttu kontrollige ostmisel materjali, et vältida asjatuid investeeringuid.
Parimad pannkoogipannid klientide hinnangute järgi
Kulina tipp
Kontrollida sööginõude sobivust magnetiga - kui see kleepub, siis töötab induktsioonipann. Kvaliteetsed mittekleepuvad pannid on ideaalne valik, et tagada pannkookide probleemideta küpsetamine induktsioonpliidil. Meie valikust leiad sobivad mudelid igat tüüpi pliitidele.
4. Parimad pannkoogipannide kaubamärgid - kvaliteet, mida võid usaldada
Oleme testinud kümneid juhtivate tootjate mudeleid ja võite olla kindel, et oleme välja valinud parimad. Tutvuge meie valikuga, näiteks de Buyer või WOLL.
Pannkoogipannid de Buyer
Prantsuse kaubamärk de Buyer toodab tõeliselt kvaliteetseid terasest (ja rauast) pannkoogipannusid, mis on populaarsed oma erakordsete omaduste poolest. Tänu suurepärasele soojusjuhtivusele kuumenevad need kiiresti ja jaotavad seejärel kuumuse ühtlaselt kogu pinnale. Pannkoogid küpsevad seega täiesti kuldseks, ilma külmade või kõrbenud kohtadeta. De Buyer pannid on ka väga vastupidavad ja peavad vastu sagedasele kasutamisele.
WOLL pannkoogipannid
Saksa esmaklassiline kaubamärk WOLL pakub tippkvaliteedilisi titaanist pannkoogipannusid, millel on mittekleepuv ja kriimustuskindel pind. Tänu uuenduslikule materjalile ja töötlemisele jaotub soojus välkkiirelt kogu panni pinnal. Seetõttu sobivad need ka induktsioonpannid. Lisaks võimaldavad nad säästlikku toiduvalmistamist minimaalse õliga. WOLLi pannid näevad moodsad välja ja nendega on hea töötada.
5. Mida valida - pannkoogivalmistaja või klassikaline pannkoogipann?
Klassikaline pannkoogipannid seda on hea valik, aga ausalt - kellel meist on aega ja kannatust teha pannkooke kogu perele? Võib-olla on aeg kaaluda sellise abilise hankimist nagu .pannkoogivalmistajamillega isegi algaja kokk saab hõlpsasti ja kiiresti kuldseid pannkooke valmistada.
Pannkoogitegijad
Erinevalt klassikalisest pannist on pannkoogivalmistaja konstrueeritud spetsiaalselt pannkookide kiireks ja lihtsaks valmistamiseks. Miks siis hankida pannkoogivalmistaja?
- Tänu küpsetuspinna erilisele kujule ja mittekleepuvale pinnale saavutate pannkookide täiusliku pruunistumise ja eraldumise, ilma et peaksite lisama palju õli.
- Unustage lõputult rebenevad pannkoogid.
- Pannkoogivalmistaja abil saate oma pannkoogid algusest peale valmis teha ning säästa palju aega ja närve.
Õige mudeli valimisel vaadake selliseid parameetreid nagu võimsus, plaadi suurus, materjal ja viimistlus.. Koduste pannkookide valmistamiseks soovitame näiteks WMF-i tõestatud LONO pannkoogivalmistajat, mis paistab silma oma tugeva konstruktsiooni, suure küpsetuspinna, kuue temperatuuriseadistuse ja lihtsa hoolduse poolest (küpsetuspinda ja töövahendeid saab pesta nõudepesumasinas). Hankige endale suurepärane köögiabiline ja jätke hüvasti murega kõrbemise pärast!
Pannkoogitaigna laialilaotajad
Pannkoogivalmistaja ja pannkoogipanniga võib kaasas olla tainalaotur, mis muudab valmistamise veelgi lihtsamaks. Proovige näiteks WMF Profi Plus pannkoogitaina laoturit.
Pannkoogitaina laialilaotajad on kasulikud mitmel põhjusel:
- Pannkoogilabidaga saad tainast ühtlaselt kogu pannile laiali.
- Selle tööriistaga määrimine on kiirem ja lihtsam kui lusika või spaatliga, mis kiirendab oluliselt pannkookide valmistamist.
- Olenemata sellest, kas küpsetate väikese või suure partii pannkooke, tagab pannkoogilabidas, et kõik pannkoogid on ühesuurused ja -kujulised.
Kulina tipp
Soovite värskeid pannkooke, härjasilmi või kartulipannkooke? Neid kõiki saab hõlpsasti luua kvaliteetsete pannkoogipannkoogid (pannkook).
7. Lõppkokkuvõte ehk mida te kindlasti ei tohiks panni valimisel unustada
- Ühilduvus pliidiga. Eriti induktsiooni puhul on oluline valida sobiv alusmaterjal.
- Mittekleepuv pind , mis on valmistatud sellistest materjalidest nagu teras, malm või titaan, mis pärinevad tõestatud tootjatelt, sealhulgas .de Ostja a WOLL.
- Madalad marginaalid valmis pannkookide hõlpsaks keeramiseks ja liigutamiseks - optimaalne külgede kõrgus on 2-10 mm.
- Mugav käepidemis on piisavalt vastupidavad kõrgetele temperatuuridele.
Investeerides kvaliteetsesse pannkoogipannid sina kindlasti ei sega midagi ära. Hangi seadmed, mis teenivad sind kaua ja usaldusväärselt. Ja ennekõike nautige neid täiuslikke pühapäevaseid hommikusööke!
Honza Hajný, Chefparade kokanduskooli peakokk
Pannkookide valmistamise saladus on õige pann. Jah, just pann on see, mis muudab kõik erinevused! Pannkookide jaoks soovitan kindlasti .kvaliteetne teraspann. Miks teras? Terasest restiplaat juhib soojust suurepäraselt ja tagab iga pannkoogi ühtlase küpsemise. Lisaks on see väga vastupidav, nii et see kestab teid aastaid. Loomulikult on oluline ka pind. Ei ole terase fänn? Valige mittekleepuva pinnaga pann, kuid panustage kvaliteedile.. See tagab, et tainas ei jää kinni ja pannkoogid keeratakse kergesti. Ja lõpuks, ärge unustage mugavat käepidet! Õige panniga on pannkookide tegemine tõeline nauding.